Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rostad rotsellerisoppa

Recept skrivet av
Viktor Löfgren och Joakim Lundholm
Sopporna på Tonka har blivit en folkkär favorit. Här en soppa som toppas med pecorino och krossade hasselnötter.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner (5 liter)
  • 2 kg rotselleri
  • 600 g gul lök, hackad
  • 50 g grönsaksbuljongpulver, lågsalt
  • 2 liter vatten
  • 1 liter vispgrädde
  • Äppelcidervinäger
  • Salt
Topping
  • Persilja, hackad
  • Citronzest
  • Rotsellerikuber
  • 100 g Pecorino, riven
  • Rostad hasselnöt, krossad/hackad
  • Kallpressad rapsolja

Tillagning

  1. Rosta rotselleri i ugnen på 180° till 85° innertemp, låt svalna.
  2. Skala rotsellerin och hugg upp i mindre bitar, spara 200 g som tärnas fint och används som topping till den färdiga soppan.
  3. Fräs gul lök i botten på en gryta, tillsätt rotselleribitarna och grösaksbuljong och häll på vatten. Koka under lock i 30 minuter eller tills grönsakerna är helt mjuka.
  4. Mixa med stavmixer tills den blivit slät, tillsätt grädde, total mängd soppa ska vara 5 liter så tillsätt vatten om behövs.
  5. Koka upp och smaka av med salt och äppelcidervinäger.
  6. Toppa soppan med rotsellerikuber, rostade hasselnötter, riven pecorino, hackad persilja, citronzest och kallpressad rapsolja.

Fler smaker från Tonka

Recept

Svampsoppa

Sopporna på Tonka har blivit en folkkär favorit. Här en soppa som toppas med picklade kantareller och Västerbottensost.
Recept

Broccolisoppa

Sopporna på Tonka har blivit en folkkär favorit. Här en soppa som toppas picklad broccoli med smak av Dukkah.
Recept

Butternutsoppa

Sopporna på Tonka har blivit en folkkär favorit. Här en soppa som toppas med rostade kikärtor med smak av garam masala.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.