Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rotfruktsbaserad soppa

Recept skrivet av
Shahryar Scott
Soppa med rotfrukter som passar de flesta då den både är gluten- och laktosfri.

Ingredienser

Soppbas:

  • 250 g morötter
  • 250 g kålrot
  • 250 g fänkål
  • 250 g palsternacka
  • 1 st rödlök
  • 1 st (20 g) vitlök
  • 100 g tomatpuré

Smaksättning:

  • 3 msk limesaft
  • 1½ msk cayennepeppar
  • 3 msk ingefära, riven
  • 3 msk salt tabasco

Tillbehör:

  • Valfri proteinkälla (räkor, kalkon eller kyckling)
  • Valfri kolhydratkälla (potatis eller bulgur)
Inspiration

Gott och hälsosamt utan att vara tråkigt

"Det ska vara dagsfärskt, hälsosamt utan konstiga tillsatser och smakrikt", så sammanfattar Shahryar och Anna sitt restaurangkoncept BIM, body in motion. Sundsvall har idag strax under 100 000 invånare. Här bestämde sig Shahryar och hans fru Anna att starta en restaurang med hållbart hälsotema 2008. De kom med något helt nytt på Sundsvalls restauranghimmel. En idé de jobbat på sedan 2003.

Tillagning

Soppbasen

  1. Skölj och skär alla rotfukter i mindre bitar.
  2. Häll alla ingredienser till soppbasen i en kastrull.
  3. Fyll kastrullen med vatten tills den täcker det fasta innehållet.
  4. Koka soppbasen på medelvärme i minst 6 timmar.
  5. Låt soppbasen svalna och mixa sedan allt i en matberedare.

Spädning

  1. Häll det mixade innehållet i en kastrull på 10 liter.
  2. Fyll upp kastrullen med vatten.
  3. Smaksätt soppan utifrån det förslagna receptet (ingredienser till smaksättning), eller så smaksätter du efter eget tycke beroende på rotfruktens smak och dagsform.

Servering

Servera soppan med ditt eget val av proteinkälla och kolhydratkälla. Det passar även bra att servera soppan med en grönsallad, pesto och bröd.

Näringsvärde per portion:

GI: Låg
Energi: 61 kcal
Protein: 2,5 g
Fett: 1 g
Kolhydrater: 10 g

Inspiration

Gott och hälsosamt utan att vara tråkigt

"Det ska vara dagsfärskt, hälsosamt utan konstiga tillsatser och smakrikt", så sammanfattar Shahryar och Anna sitt restaurangkoncept BIM, body in motion. Sundsvall har idag strax under 100 000 invånare. Här bestämde sig Shahryar och hans fru Anna att starta en restaurang med hållbart hälsotema 2008. De kom med något helt nytt på Sundsvalls restauranghimmel. En idé de jobbat på sedan 2003.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.