Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rotfruktskryddade nötfärsbiffar med varm potatissallad och krispig ostronskivling

Recept skrivet av
Aviko
Ett recept på en gluten- och laktosfri lunch eller middag med fina smaker, signerat Marcus Nemrin från Roots. Svampen kan bytas ut mot valfritt tillbehör och oxfärsen kan ersättas med annan färs för ännu bättre köksekonomi.
 

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1,25 kg oxfärs
  • 0,4 l palsternackspuré
  • 0,5 kg Rotfruktsmix höst- och vinterbas Aviko
  • 30 g potatismjöl
  • 3 hela ägg
  • Salt och svartpeppar
  • Olja

Tillagning

  1. Fräs rödlök och silverlök i en del av oljan. Låt salladslöken fräsa med på slutet.
  2. Tillsätt vinägern.
  3. Tillsätt chili, haricotsverts och resten av oljan. Smaka av med salt.
  4. Blanda med potatisen.
  5. Toppa med hackad persilja, oregano och knaperstekt ostronskivling.
  6. Servera med en BBQ-sås.

Se Marcus Nemrin tillaga rotfruktskryddade biffar med Roots by Aviko

Video

Se filmen

Fler recept från Aviko

Recept

Vegetarisk rotfruktsfond

Höj smakerna med rotfrukter! Nattkoka enkelt och brandsäkert förstklassig mörk smakförstärkare i ugn med hjälp av Roots by Aviko. En välbalanserad mix som ger smakförbättring till mat som alla kan äta, ingen exkluderad. Smakförstärkaren är helt vegetabilisk, men den smakar faktiskt som kalvfond.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.