Pickelslag (lika delar champagnevinäger, socker, vatten)
Crème fraiche
2 st gul lök
1 st king solo vitlök
150 g skogschampinjoner
1 st tomat
1/2msk tomatpuré
Kroppkakor med svampfyllning
550 g mandelpotatis (skalad rå)
1 st äggula
85 g vetemjöl
Salt
Svampduxell
300 g skogschampinjoner
2 st bananschalottenlök
Bladpersilja
Puffade linser
½ dl Svarta linser
Olivolja
Salt
Vid servering
Diverse svampar från Hällestad (Shiitake, Piopino, Nameko)
3 st skogschampinjoner
1 st liten svart vintertryffel
Timjanskrasse
Koka upp rotselleri buljongen
Vi rekommenderar
Inspiration
Vackert, nyttigt och gott: Med kål som huvudråvara
Kocken och säljaren Robert Hedman, Grönsakshallen Sorunda, älskar att kreera nya grönsaksrätter – gärna med kål som huvudråvara. Här presenterar Robert vegetariska kålrätter som med fördel kan användas som huvudrätt, men som även passar som tillbehör till kött och fisk.
Skrubba av rotsellerin, skär bort rötterna som kan vara jordiga. Smöra in rotsellerin och salta rikligt, klä sedan in rotsellerin med backtimjan samt i aluminiumfolie. Baka rotsellerin i ugnen på 195 grader till 93/94 grader i innertemperatur. Låt svalna.
Skär kuber av rotsellerin, lägg i pickelslag till servering.
Mixa en del av rotsellerin till slät kräm med crème fraiche, ha upp i sprits.
Resterande rester av rotsellerin rostas ordentligt i ugn (225 grader) med lök, vitlök, champinjoner, tomat och tomatpuré – ha sedan ner det i en kastrull och sjud en god buljong med backtimjan, salt, svartpepparkorn. Sila av när smaken sitter.
Kroppkakor med svampfyllning
Koka potatisen lätt al dente i saltat vatten, låt potatisen ånga av/torka när den är färdigkokt innan den passeras.
Blanda med äggula och mjöl. Rulla små kroppkakor ca 20 g/st, 3 st var och fyll med svampduxell (se recept nedan)
Sjud de sedan i saltat vatten tills de flyter upp på ytan. Kyl ner.
Vid servering så steks de försiktigt i panna med smör.
Svampduxell
Finhacka skogschampinjoner och lök, fräs i panna med olja.
Smaka upp ordentligt med salt och svartpeppar.
Vänd i finstrimlad bladpersilja.
Låt svalna på hushållspapper så duxellen torkar till något, ha sen upp i sprits och fyll kroppkakorna.
Puffade linser
Blötlägg linserna 3 timmar, koka al dente mjuka i lättsaltat vatten.
Häll av och rosta i ugn (225 grader) med olivolja och salt.
Vid servering
Sjud upp rotselleribuljongen med svamparna från Hällestad.
Lägg upp som på bilden med de picklade rotselleritärningarna, rotsellerikrämen, de ny stekta kroppkakorna samt den buljongkokta svampen.
Slå på buljongen och toppa med poppade linser, hyvlad skogschampinjon och tryffel samt timjanskrasse.
Vi rekommenderar
Inspiration
Vackert, nyttigt och gott: Med kål som huvudråvara
Kocken och säljaren Robert Hedman, Grönsakshallen Sorunda, älskar att kreera nya grönsaksrätter – gärna med kål som huvudråvara. Här presenterar Robert vegetariska kålrätter som med fördel kan användas som huvudrätt, men som även passar som tillbehör till kött och fisk.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.