Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sallad med panko- och pumpafriterade fetaostbollar

Recept skrivet av
Gamla Orangeriet
Sallad med panko och pumpafriterade fetaostbollar, grönärtcreme med mynta, gotlandslinser, sparris och picklade rabarber.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Fårostbollar

  • 3 dl Panko ströbröd
  • 1 dl Mixade pumpafrön
  • 750g Ekologisk fetaost

Ärt och myntacreme
  • 250 g frysta gröna ekologiska ärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl solrosfrön
  • 50 g färsk spenat
  • 1 citron, zest och saft
  • Mynta, färsk
  • 0,5 dl- 1 dl Olivolja alternativt rapsolja

Picklad rabarber
  • 0,5 dl Ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 4 st sjärnanis
  • 2 rabarber

Säsongens grönsaker
  • 4 huvuden av tex Sallad Raddicchio Fiore, endive Trevisano, Castell franco, romansallad
  • 2 knippen Sparris
  • 1kg tomater i olika färger och former
  • 3 knippen Rädisor
  • 1 Slanggurka
  • 3 dl Gotlandsliner från ordisk råvara

Tillagning

  1. Mixa ihop fetaost och pumpafrön hastigt.
  2. Forma till runda bollar och panera i pankoblandningen.
  3. Fritera till gyllene färg och låt oljan rinna av på papper.
  4. Mixa alla ingredienser under ärt- och myntacèmen till en slät crème. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka upp lagen. Strimla rabarbern tunt, lägg med lite stjärnanis på burk och tillsätt den i den avsvalnade lagen.
  6. Koka Gotlandslinserna enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Lägg upp sallad, grönsaker och Gotlandslinser på en tallrik och toppa med fetaostbollar och en klick grönärtcreme.

Se också

Recept

Gamla Orangeriets fiskgryta med ramslöksaioli

Smakrik fiskgryta med kolja, räkor, musslor och rotfrukter. Servera tillsammans med ramslöksaioli och ett gott bröd.
Recept

Toscarutor

Ljuvligt goda rutor. Baka i form och skär ut rutor, enkelt och gott.
Inspiration

Gamla Orangeriet: Närproducerat och ekologiskt på menyn

I det vackra Gamla Orangeriet i Bergianska Trädgården driver kockarna Nilla och Sandra restaurang och café. Andelen ekologiska inköp ökar för varje år, men de väljer hellre närproducerat än importerade ekologiska livsmedel.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.