Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sallad på rå tomatsås med baljväxtfärs

Recept skrivet av
Johan Gottberg & Stefan Eriksson
Sallad på rå tomatsås, baljväxtfärs, zucchini, gröna ärtor och grönt.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Tomatsås

  • 10 röda tomater
  • 2 dl olivolja
  • ett par kvistar basilika
  • 800 g baljväxtfärs

Gröna ärtor

  • 300 g gröna ärtor
  • 200 g cashewnötter
  • mynta
  • citronsaft
  • citronskal
  • olivolja

Grönsaker

  • 3 st zucchini
  • 500 g små tomater
  • 1 knippe rädisor
  • 1 huvud Castel Franco
  • örter av valfri sort
Inspiration

Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat

Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.

Tillagning

Tomatsås

  1. Mixa tomaterna och smaka av med olivolja, basilikablad, salt och svartpeppar
  2. Rosta baljväxtfärsen krispig i ugnen på 200° . Blanda tomatsås och baljväxtfärs när de äe kalla eller i rumstemperatur, smaka av med salt och peppar.

Gröna ärtor

  1. Mixa gröna ärtor med myntablad, citronsaft, skal och olivolja.
  2. Smaka av med salt och svartpeppar.

Grönsaker

  1. Hyvla eller svarva zucchinin efter önskemål.
  2. Dela tomaterna och rensa rädisorna, samt skölj och plocka salladsbladen.
  3. Servera tomatsåsen i botten på en tallrik och lägg upp de mixade ärtorna i små ägg, zucchinin i små högar runt om, de delade tomaterna, rädisor och sallad.

Inspiration

Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat

Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.

Handla direkt i vår e-handel

Cashewnöt naturell 1kg
391813, LUNDBERG, Indien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Sallad Castel franco
132746, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Zucchini grön
289660, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.