Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Salt karamellglass med choklad

En kväll på Frantzén/Lindeberg bjuder på innovation, spänning, kemi, magi och allt det där lilla extra som kännetecknar en riktigt bra restaurang.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Tidsåtgång: 26 tim

Karamellglass

  • 300 g råsocker
  • 600 g mjölk
  • 400g vispgrädde
  • 200 g äggula
  • 5 g Sel de guérande

Chokladcrème

  • 500 g mjölk
  • 500 g grädde
  • 150 g socker
  • 1  st vaniljstång
  • 200 g äggula
  • 450 g choklad

Chokladolja

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g matolja
  • 15 g kakao

Brownie

  • 450 g ägg
  • 600 g socker
  • 600 g osaltat smör
  • 375 g choklad, smält
  • 300g vetemjöl

Chokladjord

  • 250 g socker
  • 250 g mandelmjöl
  • 150 g vetemjöl
  • 100 g kakao
  • 5 g salt
  • 125 g smör, smält

Mjölkchokladpulver

  • 100 g mjölkchoklad, smält
  • 75 g Maltosec

Tillagning

Karamellglass

  1. Lättvispa grädden.
  2. Karamellisera sockret och tillsätt den lättvispade grädden och sedan mjölken och salt.
  3. Koka upp och temperera med äggulorna, sjud till 82°. Sila genom en chinoise, låt stå över natten i ett bleck, plastat i kylen.
  4. Frys glassen i Pacobägare, (det går bra att köra i glassmaskin också) till PacoJet.

Chokladcrème

  1. Koka upp grädde, mjölk, socker och vanilj.
  2. Temperera med äggulan och sjud till 82°c, sila genom en chinoissil.
  3. Tillsätt den varma vätskan i omgångar i chokladen och blanda med en slickepott tills en homogen och fin emulsion har uppnåtts.
  4. Häll smeten i en plastbytta, täck tätt med plast och ställ i kylen. (OBS den här crèmen behöver stå över natten i kylen för att sätta sig innan den används).

Chokladolja

  1. Smält chokladen i oljan långsamt på låg värme, avsluta med kakaon.

Brownie

  1. Ägg och socker vispas slätt och luftigt.
  2. Chokladen smälts i vattenbad.
  3. Kör smöret krämigt med vinge och tillsätt den smälta chokladen.
  4. Tillsätt äggblandningen i choklad- och smörblandningen, avsluta med att vända ner mjölet med en slickepott.
  5. Baka i bleck med bakplåtspapper på 200°, tills den precis har satt sig.
  6. Låt svalna, skär i 8 bitar och frys in.
  7. Ta fram och skär upp rätt antal bitar medan kakan är halvt tinad innan den ska serveras.

Chokladjord

  1. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt det smälta smöret.
  2. Torka blandningen på 150° ca 15 minuter

Mjölkchokladpulver

  1. Smält mjölkchokladen.
  2. Lägg Maltosec i Thermomixer, tillsätt chokladen i en stråle tills ett pulver har bildats.

Utvalda ingredienser från receptet

Produktbild saknas
167932 - WERNERS GOURMET - Spanien - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.