Du har kommit till Blåweb. Här testar vi nya funktioner innan de går live. | E-handeln är stängd lördag 16/12 mellan 14:30-20 på grund av uppdateringar. Tack för din förståelse.
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
En kväll på Frantzén/Lindeberg bjuder på innovation, spänning, kemi, magi och allt det där lilla extra som kännetecknar en riktigt bra restaurang.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tidsåtgång: 26 tim
Karamellglass
300 g råsocker
600 g mjölk
400g vispgrädde
200 g äggula
5 g Sel de guérande
Chokladcrème
500 g mjölk
500 g grädde
150 g socker
1 st vaniljstång
200 g äggula
450 g choklad
Chokladolja
100 g mörk choklad
100 g matolja
15 g kakao
Brownie
450 g ägg
600 g socker
600 g osaltat smör
375 g choklad, smält
300g vetemjöl
Chokladjord
250 g socker
250 g mandelmjöl
150 g vetemjöl
100 g kakao
5 g salt
125 g smör, smält
Mjölkchokladpulver
100 g mjölkchoklad, smält
75 g Maltosec
Tillagning
Karamellglass
Lättvispa grädden.
Karamellisera sockret och tillsätt den lättvispade grädden och sedan mjölken och salt.
Koka upp och temperera med äggulorna, sjud till 82°. Sila genom en chinoise, låt stå över natten i ett bleck, plastat i kylen.
Frys glassen i Pacobägare, (det går bra att köra i glassmaskin också) till PacoJet.
Chokladcrème
Koka upp grädde, mjölk, socker och vanilj.
Temperera med äggulan och sjud till 82°c, sila genom en chinoissil.
Tillsätt den varma vätskan i omgångar i chokladen och blanda med en slickepott tills en homogen och fin emulsion har uppnåtts.
Häll smeten i en plastbytta, täck tätt med plast och ställ i kylen. (OBS den här crèmen behöver stå över natten i kylen för att sätta sig innan den används).
Chokladolja
Smält chokladen i oljan långsamt på låg värme, avsluta med kakaon.
Brownie
Ägg och socker vispas slätt och luftigt.
Chokladen smälts i vattenbad.
Kör smöret krämigt med vinge och tillsätt den smälta chokladen.
Tillsätt äggblandningen i choklad- och smörblandningen, avsluta med att vända ner mjölet med en slickepott.
Baka i bleck med bakplåtspapper på 200°, tills den precis har satt sig.
Låt svalna, skär i 8 bitar och frys in.
Ta fram och skär upp rätt antal bitar medan kakan är halvt tinad innan den ska serveras.
Chokladjord
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt det smälta smöret.
Torka blandningen på 150° ca 15 minuter
Mjölkchokladpulver
Smält mjölkchokladen.
Lägg Maltosec i Thermomixer, tillsätt chokladen i en stråle tills ett pulver har bildats.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.