Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Salt karamellpralin

Recept skrivet av
Kalle Bengtsson
Kalle Bengtsson är konditor i Svenska Kocklandslaget. Han tycker mest om att göra tårtor, bakelser och choklad. "Att dekorera snyggt och göra vackra saker är min grej!" Här delar Kalle med sig av ett av sina bästa recept på lyxiga praliner.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Karamellfyllning

  • 220 g socker
  • 4 g salt
  • 140 g smör
  • 100 g grädde
  • 20 g rom Zacapa

Pralinskal

  • 100-200 g choklad av hög kvalitet, beroende på storleken på pralinformen

Tillagning

Karamellfyllning

  1. Koka upp grädden.
  2. Smält socker och salt till mörk karamell.
  3. Släck karamellen med den varma grädden och vispa slätt.
  4. Tillsätt smöret och värm till 105°.
  5. Låt karamellen svalna till 35° och vispa i romen.
  6. Fyll i pralinskal.

Pralinskal

  1. Temperera choklad och fyll hela formen.
  2. Skrapa rent från överflödig choklad och vänd formen upp och ner.
  3. Knacka lätt på sidan så att all överflödig choklad rinner ur.
  4. Vänd tillbaka formen och skrapa rent.
  5. Låt chokladen stelna och fyll med karamellen.
  6. Låt karamellen sätta sig i 10 timmar och stryk sedan ett lager tempererad choklad över hela formen.
  7. Ställ formen i kylen i 10 min och vänd ur pralinerna.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.