Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Saltbakad rotselleri

Recept skrivet av
Svenska Kocklandslaget
Saltbakad rotselleri med rostad blomkål, smörsås toppat med friterad grönkål, hasselnötter och havtorn.

Ingredienser

Lagom till
4 personer
  • 1 hv rotselleri
  • grovsalt
  • 0,5 hv blomkål

Tillbehör

  • 4 blad grönkål 
  • 80 g hasselnötter, rostade  
  • 2 msk havtorn 

Örtolja  

  • 50 g gräslök 
  • 1 dl olja 

Sås 

  • 200 g smör 
  • dl grädde 
  • 2 msk citronjuice 
  • Salt 

 

 

 

Inspiration

Ludwig Tjörnemos take away-tips

”Det finns så många klimatsmarta, praktiska och snyggt designade take away-förpackningar att välja mellan nu. Det viktigaste är att tänka på vilka råvaror och rätter som är tacksamma att jobba med för take away och vad som kan samsas i samma förpackning, säger Ludwig Tjörnemo, restaurang Etoile. 

Tillagning

  1. Baka rotsellerin hel i ugnen på en bädd av grovsalt. Baka på 200°C till en kärntemperatur på 96°C, cirka 45-60 minuter. Skala sedan och skär den i skivor.  
  2. Plocka ner blomkålen i minde buketter och rosta av i ugnen på 200°C i cirka 15 minuter, med lite olja och salt. Plocka ner grönkålen i mindre bitar och fritera på 150°C tills kålen blir krispig. Toppa med salt. Hacka ner hasselnötterna i mindre bitar och toppa rätten med dem och havtornen.    
  3. Mixa ingredienserna till örtoljan i en mixer i cirka åtta minuter och sila sedan av.
  4. Koka ihop grädde och citronjuicen till hälften med lite salt, vispa sedan ner smöret försiktigt och smaka av med salt. 
  5. Plocka ner grönkålen i mindre bitar och fritera på 150°C tills kålen blir krispig. Toppa med salt. 
  6. Hacka ner hasselnötterna i mindre bitar och toppa rätten med dem och havtornen.    
  7. Mixa ingredienserna till örtoljan i en mixer i cirka åtta minuter och sila sedan av.
  8. Koka ihop grädde och citronjuicen till hälften med lite salt, vispa sedan ner smöret försiktigt och smaka av med salt. 

Inspiration

Ludwig Tjörnemos take away-tips

”Det finns så många klimatsmarta, praktiska och snyggt designade take away-förpackningar att välja mellan nu. Det viktigaste är att tänka på vilka råvaror och rätter som är tacksamma att jobba med för take away och vad som kan samsas i samma förpackning, säger Ludwig Tjörnemo, restaurang Etoile. 

Köp ingredienserna från receptet

DE LECHE DULCE 0,75L       SIA
519009, SIA GLASS, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
EKO KIWI ST                SFG
299594
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Rotselleri
121814, F&G M/S, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiska varor
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Blomkål
069864
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.