Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Schnitzel med grönärtscréme, kapris och ansjovis

Recept skrivet av
Orkla
En smakfull schnitzelrätt som du enkelt kan servera till dina gäster som önskar äta vegetariskt.

Ingredienser

  • 10 st Lecora Schnitzel alt Anamma Vegoschnitzel
 
Grönärtscréme
  • 400 g Gröna ärter, tinade
  • 80 g Rapsolja
  • 5 g Citronzest
  • 6 g Salt
  • 4 g Svartpeppar
 
Potatis med kapris och ansjovis
  • 1 kg Potatis, små kokta
  • 100 g Schalottenlök
  • 60 g Kapris
  • 70 g Grebbestads Ansjovisfilé Original
  • 20 g Smörgåskrasse
  • 100 g Smör

Tillagning

  1. Värm schnitzlarna enligt anvisningen på förpackningen.

Grönärtscréme

  1. Mixa alla ingredienserna till en slät crème

Potatis

  1. Halvera potatisen och stek i smöret. 
  2. Tillsätt den hackade schalottenlöken, stek tills löken blivit mjuk. 
  3. Vänd i kapris och ansjovis precis innan servering. 
  4. Lägg upp och toppa med smörgåskrasse.

Fler recept | Artiklar från receptet

Recept

Salta belgiska våfflor

Salta eller matiga våfflor, görs gärna med lite riven ost i smeten. Med Ekströms frasvåffelmix gräddar du enkelt den lyxiga och maffiga belgiska matvåfflan.
Fläskschnitzel panerad ostekt 140g/4,2kg
997254, LECORA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Söta belgiska våfflor

Med Ekströms frasvåffelmix gräddar du enkelt den lyxiga och maffiga belgiska våfflan – en omtyckt dessert av många. Färdiggräddade våfflor kan penslas med något sött, exempelvis Ekströms Aprikoskompott.
Recept

Tryffelburgare

En saftig vegansk burgare på hamburgerbröd tillsammans med krämig tryffelmajonnäs, karamelliserad lök, smält vego-ost och några färska jalapeño på toppen.
Inspiration

Så serverar du vintermenyn enkelt

Det ska gå snabbt, vara enkelt och gott, samtidigt som du kanske inte vet när ruschen kommer eller har möjlighet att ha den personalstyrka som du är van vid. Det kan vara utmanande i tider som denna att erbjuda en varierad meny till matgästerna, men det går att tänka enkelt. Orkla tipsar om att ha färre rätter på menyn, erbjuda kött eller vegoalternativ med samma tillbehör, och variera tillbehören från dag till kväll.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.