Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sejfilé med tomat och krämigt saffransris

Recept skrivet av
Fiskano
Smakfull rätt där smakerna av saffran och tomat gifter sig fint.

Ingredienser

20 portioner

  • 3 kg sejfilé Fiskano, tinade
  • 10 vitlöksklyftor, hackade
  • 10 schalottenlökar, hackade
  • 5 msk torkad dragon
  • 1,5 dl rapsolja till stekning
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 1,2 kg blandade cocktailtomater
  • 1 l vitt vin
  • 1 l vatten
  • Salt och mald svartpeppar
  • 2 krukor färsk dragon

Saffransris

  • 1 l vitt vin
  • 1 l vispgrädde
  • 5 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 g saffran
  • 1,25 l havreris (eller annat ris)

Handla

377432, FORMO
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Bra deal
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Fräs vitlök, lök och torkad dragon i olja i cirka 3 minuter. Dela och tillsätt cocktailtomater, tomatpuré och vitt vin och koka i cirka 3 minuter. Häll i vatten och smaksätt med salt och peppar.
  2. Koka upp vin, grädde, grönsaksbuljong och saffran till saffransriset.
  3. Tillsätt riset och koka på låg värme under lock i cirka 10 minuter tills riset är klart. Smaksätt med salt och rivet citronskal och pressad citronsaft, späd eventuellt med lite vatten för rätt konsistens.
  4. Skär fisken i lagom portionsstorlekar och lägg ner i tomatsåsen. Värm under lock i cirka 4-5 minuter tills fisken är klar.
  5. Plocka dragonblad och strö över fisken och servera tillsammans med saffransriset.

Tips!

Mixa gärna färska örter (dill, persilja eller basilika) med 5 vitlöksklyftor, ¾ l rapsolja, ½ dl citronsaft och salt till en gremolata och servera tillsammans med fisken.

Handla

377432, FORMO
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Bra deal
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept

Recept

Smörstekt torsk med senapspicklade betor och yoghurt

Servera fisken tillsammans med betor och grekisk yoghurt. Ringla över lite av senapsfrölagen och strössla över färska örter.
Recept

Fishtacos med kolja och kiwi- och gurksalsa

Fisktaco som serveras med en salsa spännande smaker; sötma från honungen, syra från lime och kiwi samt hetta från chili.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.