Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Mästerkonditor Gustaf Mabrouk bjuder på nya smakfulla semmelrecept tillsammans med Arla. Här med dulce de leche.
Ingredienser
Receptet ger:
14 st semlor
220 g Arla® standardmjölk
27 g färsk jäst
430 g bagerivetemjöl (starkt)
100 g strösocker
4 g mortlade kardemummakärnor
50 g ägg
4 g salt
90 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat
Äggstrykning:
Dulce de leche:
2 burkar kondenserad sötad mjölk (à 397 g)
Gräddfyllning och topping:
1500 g Arla® vispgrädde
Strösocker, efter smak
Rostade, skalade hasselnötter, grovhackade
Flingsalt
Från receptet
631309, SVENSKT SMÖR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
417402, Svenskt Smör från Arla, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
528240, ARLA, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
Tillagning
Blanda mjölk, jäst och hälften av mjölet till en jämn smet med degkrok.
Blanda i socker, resterande mjöl och kardemumma och arbeta degen ca 1 min på medelhastighet.
Tillsätt ägg och kör i ca 4 min till. Ha i salt och arbeta degen ca 1 min.
Tillsätt smöret, öka hastigheten och kör i ytterligare ca 2 min till en elastisk och smidig deg.
Lägg degen i en bunke och plasta.
Kyljäs degen över natten eller minst 4 tim.
Kubba upp degen i jämnstora bitar. Rundriv och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Jäs bullarna i ett jässkåp på 70% luftfuktighet och 28° till dubbel storlek.
Baka av på 190–200° i 5–7 min beroende på ugnstyp.
Äggstrykning:
Blanda ihop äggula och vatten.
Pensla bullarna med äggstrykningen precis efter gräddningen.
Låt bullarna kallna helt innan semlorna monteras.
Dulce de leche:
Fyll en kastrull med vatten och lägg ner burkarna. Se till att vattnet täcker dem.
Sjud burkarna på 90° ca 2 tim.
Låt burkarna svalna helt.
Montering:
Vispa grädde och socker till mellanhård konsistens.
Doppa toppen av bullarna i dulche de leche.
Strö över hasselnötter och lite flingsalt. Låt det sätta sig en stund innan locken skärs av.
Spritsa en krans av grädde i bullarna.
Fyll kransen med dulche de leche.
Lägg på locken.
Tips! Finns det inte tillräckligt med tid kan bullarna jäsas bara en gång.
Forma degen till 14 bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Dra en plastpåse över plåtarna och låt bullarna jäsa i ugn på 40°.
När bullarna tripplat i storlek bakas de av som ovan.
Från receptet
631309, SVENSKT SMÖR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
417402, Svenskt Smör från Arla, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
528240, ARLA, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
Vi rekommenderar
Recept
Semla på klassiskt vis
Gustaf Mabrouk och Arla bjuder på recept på semlor. Här hittar du den klassiska semlan med grädd- och mandelfyllning.
Vi rekommenderar
Recept
Pepparkakssemla
Pepparkaka + semla = sant. Mästerkonditor Gustaf Mabrouk har komponerat ett semmelrecept där du får det bästa av två världar.
Vi rekommenderar
Recept
Red velvet-semla
Red velvet-semlan är en saftig semla med smak av kakao och gräddfrosting och en härligt röd färg.