Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Semmelwrap

Recept skrivet av
Gustaf Mabrouk
Semmelwrapen såg dagens ljus 2015 då Mattias Ljungberg på Tössebageriet i Stockholm använde klassiska, härliga ingredienser serverade i ny, modern form. Se till att kavla degen riktigt tunt, så att wrapen går att rulla. 

Ingredienser

Antal portioner 10 (st)

Fördeg

  • 24 g jäst
  • 200 g Arla® standardmjölk, 37°
  • 200 g vetemjöl

Vetedeg

  • 80 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat
  • 80 g strösocker
  • 20 g ägg
  • 4,8 g kardemummakärnor, stötta
  • 2,8 g salt
  • 120 g vetemjöl

Fyllning

  • 160 g mandelmassa, riven
  • 40 g mandlar, skalad och riven
  • 1,2 g kardemummakärnor, stötta
  • ev vatten
  • 240 g Arla® vispgrädde
  • florsocker, att sikta över

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till fördegen i en degblandare och låt jäsa ca 30 min.
  2. Tillsätt vetedegens ingredienser i fördegen. Arbeta degen ca 8 min.
  3. Ta upp degen och dela i bitar à 65 g, rulla dem till runda bullar och lägg på plåtar. Låt jäsa 30–50 min.
  4. Kavla ut bullarna till runda platta bröd, ca 20 cm i diameter och 1 mm tunna. Baka av i ugn på 200° ca 3 min. De ska inte få färg och bröden ska kunna vikas utan att spricka. Låt svalna under handduk.

Fyllning

  1. Blanda mandelmassa med mandel och kardemumma. Späd ev med lite vatten under omrörning till spritsbar konsistens. Vispa grädden.

Montering

  1. Spritsa ut mandelfyllningen och grädden på bröden. Vik ihop som en wrap. Sikta över florsocker och slå in i smörpapper.

Utvalda artiklar från receptet

Standardmjölk 3% 1L
528208, Arla Ko®, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Smör normalsaltat 82% 500g
246413, SVENSKT SMÖR, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV-märkta varor
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
528240, ARLA, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler härliga recept på semlor

Recept

Pepparkakssemla

Pepparkaka + semla = sant. Mästerkonditor Gustaf Mabrouk har komponerat ett semmelrecept där du får det bästa av två världar.
Recept

Red velvet-semla

Red velvet-semlan är en saftig semla med smak av kakao och gräddfrosting och en härligt röd färg.
Recept

Semla med dulce de leche

Mästerkonditor Gustaf Mabrouk bjuder på nya smakfulla semmelrecept tillsammans med Arla. Här med dulce de leche.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.