Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sherry- och sichuanpepparsill

Recept skrivet av
Martin & Servera
Bjud in fjärran östern till ditt julbord med denna sherry- och sichuanpepparsill. Svensk tradition och exotiska smaker enkelt tillrett med 5-minuters sill. Sherryns plommonsötma ihop med sichuanpepparns kittlande kryddighet ger en spännande smakupplevelse.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 2,2 kg 5-minuterssill 
  • 1 l vatten
  • 1 l strösocker
  • 0,5 dl ättika
  • 0,5 dl sherry
  • 10 g ingefära färsk
  • 50 g sichuanpeppar
  • 4 st kanel hel
  • 6 st stjärnanis
  • 1 st apelsin
  • 1 st morot
  • 3 st schalottenlökar

Från receptet

537282, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Rosta sichuanpeppar, hel kanel och stjärnanis på svag värme i stekpanna.
  2. Skiva ingefära i grova skivor.
  3. Koka ihop vatten, strösocker och ättika med alla rostade kryddor och låt svalna. Slå på sherryn i lagen.
  4. Skiva morot och schalottenlök.
  5. Skiva apelsinen och skär till trekanter.
  6. Varva sill, lag och grönsaker i konserveringsburk.
  7. Låt stå i minst 1 dygn innan servering.

Från receptet

537282, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler julrecept från Martin & Servera

Recept

Revben med julglaze

Vinn tid med våra färdiga naturella revben och sätt en härlig julkänsla med denna sötsyrliga julglaze.
Recept

Julvegobulle

Upptäck Martin & Serveras formbara färs som har en självklar plats på det moderna julbordet! Vår högkvalitativa vegofärs fungerar utmärkt att smaksättas med julens kryddor. Färsen är lätt att forma och steka till vegobullar.
Recept

Julknäcke

Julknäcke med en smakrik kombination av ingefära, pomerans, fänkål och koriander som tillsammans skapar en harmonisk och välbalanserad smakupplevelse. Gott till julskinkmackan eller som smakrikt tillbehör till dina favoritostar på julbordet.
Recept

Gravad lax med rödbeta, dill, fänkål och rosépeppardressing

Finns det ett bättre sätt att omfamna de nordiska smakerna på julbordet än med gravad lax? Den friska smaken av lax kombinerad med den naturliga sötman från rödbetor ger ditt julbord det lilla extra.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.