Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Shortribs Asian style

Recept skrivet av
Daniel Müllern
Nattbakade shortribs "Asianstyle" med 6 timmars kimchi och säsongens pickles.

Ingredienser

Nattbakade shortribs

  • 5 kg shortribs
  • 5 dl portvin
  • 5 dl sake
  • 10 g timjan
  • 2 krossade vitlöksklyftor

6 timmars Kimchi:

  • 2 kinakålshuvuden
  • 1 liten rättika
  • 50 g ingefära, skalad
  • 3 msk salt
  • 2 msk fisksås
  • 5 msk sriracha sås

Säsongens pickles:

  • 300 g små bunt morötter, skalade
  • 200 g små gulbetor skalade och delade
  • 100 g röd steklök, skalade och delade
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 200 g små körsbärstomater
  • 10 g backtimjan
  • 2 lagerblad
  • 10 g pepparrot, skuren i bitar
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 180 g socker
Inspiration

Grillat med Daniel Müllern

På Ystad Saltsjöbad förbereder Daniel Müllern barbecue för hotellets gäster. Aptitretande kryddrökt laxöring, grillad purjolök, kycklingspett med indiska smaker, shortribs Asian style med kimchi, grillad brieost och annat spännande.

Vintips till maten

The Cloud Factory Pinot Noir 75cl
783431, MARTIN&SERVERA, Nya Zeeland
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Nattbakade shortribs

  1. Marinera shortribsen i portvin, sake, timjan och vitlök i vacuumpåse i minst tolv timmar.
  2. Baka i ugn under 10 timmar på 85° värme.
  3. Ta ut köttet och reducera vätskan till en härlig glaze.
  4. Lägg ribsen på grillen och pensla med glazen.
  5. Lägg upp på en stor skärbräda.

6 timmars Kimchi

  1. Skär salladskålen i grova bitar. Gnid in med saltet i minst en timme.
  2. Skala och skär rättikan i strimlor.
  3. Riv ingefäran.
  4. Skölj av kålen och blanda med rättika, ingefära, fisksås och srirachasås.
  5. Låt stå framme i tre timmar.
  6. Servera direkt eller ställ i kyl. Täck väl.

Säsongens pickles

  1. Koka morötter, betor och blomkål snabbt i saltat vatten.
  2. Kyl i isbad.
  3. Koka upp vatten, socker och ättika till en 1-2-3 lag.
  4. Slå lagen över alla ingredienserna och låt stå i syltburkar minst 48 timmar.

Inspiration

Grillat med Daniel Müllern

På Ystad Saltsjöbad förbereder Daniel Müllern barbecue för hotellets gäster. Aptitretande kryddrökt laxöring, grillad purjolök, kycklingspett med indiska smaker, shortribs Asian style med kimchi, grillad brieost och annat spännande.

Vintips till maten

The Cloud Factory Pinot Noir 75cl
783431, MARTIN&SERVERA, Nya Zeeland
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.