Ästad Gård är ett modernt upplevelseföretag i Hallands inland. Från den härliga lantliga miljön med lyxiga förtecken kommer detta recept, författat av Mathias Carlsson som är kock på gården. Den härliga skaldjurstårtan kan med fördel lagas till i förväg och hållas kyld fram till servering.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tidsåtgång: 2 tim
Botten
150 g smör
250 g kavring
150 g digestivekex
Fyllning
300 g handskalade räkor
300 g kräftstjärtar
2 dl Kesella eller gräddfil
3 dl crème fraiche
1 st rödlök eller purjolök
0,5 dl hackad dill
5-6 gelatinblad, blötlagda 5 min i kallt vatten
flingsalt med smak av citron och peppar
Garnering
skivade citronklyftor
kaviar eller löjrom
Tillagning
Botten
Smält smöret.
Mixa kavringen och kexen i en mixer.
Tillsätt det smälta smöret lite i taget tills det blir en lagom konsistens på botten.
Tryck ut bottenmixen ca 0,5 cm tjockt i en pajform.
Fyllning
Hacka skaldjuren i mindre bitar (det blir lättare att skära snygga bitar av tårtan).
Skala och finhacka löken.
Blanda skaldjur, lök, gräddfil, crème fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar.
Smält gelatinbladen försiktigt i en kastrull. Rör ner gelatinet i smeten, rör om.
Häll därefter ner smeten i pajformen och ställ in den i kylen tills den stelnat, ca 1,5 h.
Skär skaldjurstårtan i fina tårtbitar, dekorera med löjrom och citron vid servering.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.