Upplev en pastej gjord på Lantmännens havre, men som är otroligt lik en klassisk, dansk leverpastej! Smaksätt med svamp och härligt karamelliserad gul lök och baka därefter i ugnen. Utsökt som smörrebröd med olika spännande toppingar.
Ingredienser
Receptet ger: 10 portioner (2 pastejer à 5 dl)
Havrebas
1,5 dl AXA havregryn
2,5 havregrädde
Karamelliserad lök
2 st gula lökar
2 msk smör
ca 1 tsk socker
Svampröra
300 g Champinjoner (10 stora)
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad mejram
1 msk smör
salt och svartpeppar
1/2 grönt äpple, skalat och grovrivet
1,5 dl GoGreen rostade solroskärnor
Tillagning
Karamelliserad lök
Skiva löken tunt med en mandolin. Stek på medelvärme i smör och socker tills löken är mjuk och fått en gyllene färg.
Lägg över i en skål.
Havrebas
Blanda havre och grädde och låt stå och svälla ca 10 minuter.
Svampblandning
Bryt svamparna med händerna i mindre bitar.
Stek i torr stekpanna tills svampen börja släppa vätska. Krydda med mejram, timjan, salt och peppar och låt steka tillsammans med lite smör. Lägg över svampen i samma skål som löken.
Mixa lök, svamp, äpple och solroskärnor slätt. Tillsätt havreblandningen och mixa igen.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt extra mejram.
Fördela blandningen i två formar à 5 dl och tillaga på 175° i varmluftsugn 45–50 min.
Låt stå kallt i kylen, gärna till nästa dag.
Servera gärna havrepastejen på en skiva danskt rågbröd med valfri topping. Se påläggsförslagen nedan för inspiration.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.