Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Smörstekt skreitorskfilé med vindelnrökt sidfläsk och apelsinsmörsås

Recept skrivet av
Johan Lans
Johan Lans står tillsammans med kompanjonen Johan Stålnacke bakom konceptet SPiS i Kiruna. Han är född i Kiruna med rötterna i Kaitum och brinner för lokala råvaror från hela Sápmi. Tidigare har han jobbat på Camp Ripan och andra krogar runtom i världen.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1500 g Skreifilé, torrsaltad med flingsalt
  • 500 g vindelnrökt sidfläsk
  • 3 plasternackor i bitar, blancherad mjuk
  • 3 morötter i bitar, blancherad mjuk
  • 250 g rödkål
  • rosépeppar, krossad
  • 1 dillkvist

Apelsinsmörsås

  • 2,5 dl fiskbuljong kokt på fiskben
  • 2,5 dl vitt vin
  • 2,5 msk äppelcidervinäger
  • 7 apelsiner, zest (rivet skal) och juice från dessa
  • 120 g vispgrädde
  • 250 g smör
  • salt

Tillagning

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.