Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Smörstekt torsk med senapspicklade betor och yoghurt

Recept skrivet av
Fiskano
Servera fisken tillsammans med betor och grekisk yoghurt. Ringla över lite av senapsfrölagen och strössla över färska örter.

Ingredienser

20 portioner

  • 3 kg torskfilé Fiskano, tinade
  • 3,5 kg betor (röd-, gul- eller polkabetor)
  • 2 dl senapsfrön (gula eller bruna)
  • 2,5 dl vitvinsvinäger
  • 5 dl strösocker till betorna + 1 nypa till fisken
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt till rimning + salt till smaksättning
  • 5 dl rapsolja till senapslagen + 1,5 dl till stekning
  • 1 l grekisk yoghurt (10% fetthalt)
  • Nymalen svartpeppar
  • 5 dl plockade färska örter (t ex dill, basilika, persilja eller timjan

Tillagning

  1. Koka betorna med skalet kvar i lättsaltat vatten i cirka 30-40 minuter tills de är mjuka rakt igenom.
  2. Koka upp senapsfrön, vinäger, socker och vatten till en lag. Låt svalna och blanda med rapsolja.
  3. Skär fisken i portionsbitar och strö över salt och en nypa socker och snabbrimma i cirka 20 minuter.
  4. Häll av och skölj betorna hastigt under kallt vatten så de svalnar. Dra av skalet och dela i klyftor. Marinera betorna med senspfrölagen (spara lite av lagen till servering) och smaksätt med salt och peppar.
  5. Torka av överflödig vätska på fisken. Stek fisken i olja och smör i cirka 3-4 minuter på varje sida, den ska ha en innertemperatur på cirka 50 grader när den är klar.
  6. Servera fisken tillsammans med betorna och grekisk yoghurt. Ringla över lite av senapsfrölagen och strössla över färska örter.

Fler recept

Recept

Fishtacos med kolja och kiwi- och gurksalsa

Fisktaco som serveras med en salsa spännande smaker; sötma från honungen, syra från lime och kiwi samt hetta från chili.
Recept

Sejfilé med tomat och krämigt saffransris

Smakfull rätt där smakerna av saffran och tomat gifter sig fint.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.