Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sommarsallad med tomater, avokado och mozzarella

Recept skrivet av
Skånemejerier
Fräsch sommarsallad med smak av Italien. Här med cocktailmozzarella från Galbani

Ingredienser

Lagom åt: 5 personer
  • 5 skivor surdegsbröd
  • olivoja
  • mixad sallad
  • 20 st cocktailtomater
  • 2 st avokado, skurna i bitar
  • 50 st Galbani Mozzarella Cocktail
  • 1 dl olivolja
  • ¼ dl vitvinsvinäger
  • 2 msk hackad basilika
  • 1 klyfta vitlök
  • Salt
  • Peppar

Från receptet

Cocktailmozzarella 8g/1kg
464651, GALBANI, Italien
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Skär brödet i bitar och rosta med lite olivolja i en stekpanna.
  2. Lägg upp sallad.
  3. Dela tomater och strö över tillsammans med bröd, avokado och mozzarella.
  4. Rör ihop vinägrett.
  5. Krydda med salt och peppar.

Från receptet

Cocktailmozzarella 8g/1kg
464651, GALBANI, Italien
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Se också

Inspiration

En mozzarella för varje tillfälle

Man har hittat recept med mozzarella från 1500-talet. Det sägs att osten ”uppfanns” då en klick ostmassa råkade hamna i rykande hett vatten – och mycket riktigt värms mozzarellan upp under sin tillverkning.
Video

En mozzarella för varje tillfälle

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.