Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sopa de tortilla

Recept skrivet av
Björn Bergh
Tomatsoppa med färska majstortillas.

Ingredienser

Lagom åt: 100 personer

  • 25 st gul lök
  • 300 g vitlök
  • olja
  • 25 st röd paprika
  • 2 hela chipotlechili torkade, eller chipotlepasta efter smak
  • 1,5 dl koriander mald
  • 2 dl spiskummin mald
  • 20 l hönsbuljong 
  • 6 kg passerade tomater

Energi 1 port

Energi 40 kcal         
Protein 1 g                
Fett 1,5 g
Mättade fettsyror 0,2                
Kolhydrater 5 g                
Fibrer 1 g                
C-vitamin 32 mg           
Folat 26 mcg         
Zink 0,1 mg
Järn 0,4 mg

 

Tillbehör

  • Färska majstortillas
  • Olja att fritera i. 
  • (Eller saltade tortillachips)
  • 1 tsk salt
  • 5000 g majskorn
  • 5000 g tärnad vitost
  • 5000 g tärnad tomat
  • 5000 g tärnad gurka
  • 5000 g tärnad blomkål
  • Hackad färsk koriander
Inspiration

Hur skapar vi förståelse för andra kulturer

Björn Bergh är en matinspiratör, kock och matkreatör, som vill inspirera fler att äta mer grönt, ekologiskt och närodlat. Björn letar ständigt efter nya vägar genom dialog med elever, personal och föräldrar. Hans motto är: Möt din kund genom maten.

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs i olja.
  3. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Tillsätt den och urkärnad chipotle.
  4. Krydda med mald koriander och spiskummin och fräs ca 2 min, tills löken är genomskinlig.
  5. Lägg i buljongtärningarna, häll på tomater och vatten.
  6. Sjud ca 30 min under lock på låg värme.
  7. Ta upp chilin för en mildare soppa eller låt den vara kvar för en soppa med hetta.
  8. Mixa soppan.

Tillbehör

  1. Dela och skär tortillabröden i fina strimlor.
  2. Hetta upp 3 dl olja i en kastrull.
  3. Fritera tortillastrimlorna tills de fått fin färg, ca 2 min.
  4. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper och salta.  
  5. Servera soppan med alla tillbehör.

Inspiration

Hur skapar vi förståelse för andra kulturer

Björn Bergh är en matinspiratör, kock och matkreatör, som vill inspirera fler att äta mer grönt, ekologiskt och närodlat. Björn letar ständigt efter nya vägar genom dialog med elever, personal och föräldrar. Hans motto är: Möt din kund genom maten.

Artiklar ur receptet

Majskorn 2,5kg
634055, SERVERA, Ungern
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Blomkål
179218, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Koriander 50g
103853, ORTO NOVO, Sverige
{{jmfprisString}}/grm {{jmfPrisDeladString}}/grm
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hönsbuljong lågsalt 0,3% 5kg
119677, BONG, Belgien
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.