Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Söta belgiska våfflor

Recept skrivet av
Orkla
Med Ekströms frasvåffelmix gräddar du enkelt den lyxiga och maffiga belgiska våfflan – en omtyckt dessert av många. Färdiggräddade våfflor kan penslas med något sött, exempelvis Ekströms Aprikoskompott.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 430 g Ekströms Frasvåffelmix pulver
  • 230 g Vatten
  • 265 g Matolja
Om man vill
  • Lite vaniljsocker eller florsocker (i smeten för att öka sötman)
Till pensling
  • Ca ½ dl Kompott, marmelad eller sirap
 

Artiklar från receptet

Frasvåffelmix 2x2kg
860312, EKSTRÖM, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Blanda våffelmixen med olja och vatten i en skål. Vispa medan du tillsätter våffelmixen för att undvika klumpbildning. Vispa till en jämn smet. Låt stå en liten stund innan gräddning. 
  2. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna ordentligt.
  3. Pensla våfflorna med kompott eller annat sött innan de svalnat, servera med favorit tillbehör. 

Artiklar från receptet

Frasvåffelmix 2x2kg
860312, EKSTRÖM, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Söta toppingar att inspireras av


Dulche de Leche med färska bär och lättvispad grädde
Tunt skivat äpple i kanel- och kardemummasockerlag, vaniljkesella och lönnsirap
Önos Jordgubbssylt, färska bär, Raspberrytopping, lättvispad grädde och hackade nötter. 
Mums! 
 

Fler recept av Orkla | Fler artiklar från receptet

Recept

Salta belgiska våfflor

Salta eller matiga våfflor, görs gärna med lite riven ost i smeten. Med Ekströms frasvåffelmix gräddar du enkelt den lyxiga och maffiga belgiska matvåfflan.
Recept

Schnitzel med grönärtscréme, kapris och ansjovis

En smakfull schnitzelrätt som du enkelt kan servera till dina gäster som önskar äta vegetariskt.
Recept

Tryffelburgare

En saftig vegansk burgare på hamburgerbröd tillsammans med krämig tryffelmajonnäs, karamelliserad lök, smält vego-ost och några färska jalapeño på toppen.
Jordgubbssylt 5kg
435503, ÖNOS, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Inspiration

Så serverar du vintermenyn enkelt

Det ska gå snabbt, vara enkelt och gott, samtidigt som du kanske inte vet när ruschen kommer eller har möjlighet att ha den personalstyrka som du är van vid. Det kan vara utmanande i tider som denna att erbjuda en varierad meny till matgästerna, men det går att tänka enkelt. Orkla tipsar om att ha färre rätter på menyn, erbjuda kött eller vegoalternativ med samma tillbehör, och variera tillbehören från dag till kväll.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.