Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sotad lax back loin

Recept skrivet av
Fiskeriet
Sotad lax back loin med rostad jordärtskocka, gurka, gräslök och citrongräddfil.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Sotad lax
  • Ca 500 g lax back loin
  • 40 g salt
  • 70 g socker

Rostad jordärtskocka
  • Ca 600 g jordärtskocka (spara några små till fritering)
  • Olivolja
  • Salt

Citrongräddfil
  • 1 dl gräddfil
  • 1 st citron, zest och lite juice
  • Salt & peppar

Tillagning

Sotad lax

  1. Salta och sockra laxen, låt marinera i ca 40 min.
  2. Torka av laxen och halstra direkt på hällen, alternativt en rejält het panna, låt sedan kallna. Skiva laxen tunt och lägg upp på tallrik.

Rostad jordärtskocka

  1. Skala och dela jordärtskockorna, lägg på plåtar.
  2. Olja lätt och baka mjuka på 200 grader i ugn ca 15-20 min.
  3. Mixa slät med olivolja och eventuellt lite vatten.
  4. Smaka av med salt och häll upp i spritspåse.

Citrongräddfil

  1. Låt gräddfilen hänga av, helst över natten.
  2. Blanda med övriga ingredienser.

Servering

  1. Lägg upp lax, jordärtskocka och toppa med citrongräddfil.
  2. Garnera med gurkkulor, skuren gräslök och friterade jordärtskockschips.

Se också

Recept

Bakat flatbread

Bakat flatbread med färskost och picklad kålrabbi toppad med varmrökt lax mid loin och färska örter.
426973, KOPPARBERG, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
435982, ECOLAB
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.