Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Spaghetti med vegfärssås

Recept skrivet av
Martin & Servera
Vegetarisk version av en klassiker. Här med vegofärs istället för köttfärs.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
  • 1100g torkad spaghetti
  • 800g vegofärs
  • 30ml rapsolja
  • 300g gul lök
  • 30g vitlök
  • 60g tomatpuré
  • 1000 g tomatkross eller passerade tomater
  • 20g socker
  • 2.5 tsk torkad timjan
  • 2.5 tsk torkad oregano
  • 2,5 tsk rosmarin

Tillagning

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i pastan. Låt den koka 2 min kortare än instruktion. Spara 200 gram av pastavattnet och häll av resten av spaghettin. Spola och kyl ner pastan.
  2. Hacka löken och riv vitlöken.
  3. Fräs löken och färsen tills den börjar få färg.
  4. Lägg i vitlöken. När den börjar få rostad färg, blanda i övriga ingredienser samt pastavattnet som du sparade från spaghettikoket.
  5. Låt sjuda ca 20 minuter och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg spaghettin i en vid panna, t ex traktör eller wok, och montera i vegfärssåsen.
  7. Låt koka samman i ca 2 min.
  8. Servera med riven parmesan eller prova Martin & Serveras egen Formaggio Duro.

Fler recept

Recept

Vegetariska tacospett

Spett av formbar vegofärs som serveras i vetetortilla med rostad majssalsa och fetaost.
Recept

Vegansk Kalops

Mustig vegansk variant på en klassisk kalops. Servera med potatis och rödbetor.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.