Steam buns med kryddig spetsbringa och rödkålsallad samt ingefärs- och koriandersmetana.
Ingredienser
Antal: 20 buns
2,5 kg spetsbringa
4 chili (välj styrka efter smak)
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
1 dl rödvinsvinäger
2 msk kakao
1 ½ dl brun farin
2 msk hackad rosmarin
2 tsk dillfrö
salt och olja
Rödkålssallad
500 g rödkål
½ dl cidervinäger
1 msk dl flytande honung
salt
Ingefärs- och koriandersmetana
5 dl smetana
2/3 dl finhackad ingefära
1 dl finhackad koriander
Till servering
20 steam buns
1 knippe koriander
Video
Mattias berättar om receptet till steam buns med kryddig spetsbringa
Vi rekommenderar
Inspiration
Mattias Larsson - Oädla detaljer
Sommarens torka i Sverige har lett till brist på bete och att många bönder har behövt skicka sina djur till slakt tidigare än beräknat. Det har gett ett överskott av svenskt kött. Vi behöver nu köpa mer svenskt kött, börja ta hand om hela djuren och se till att använda fler köttdetaljer i matlagningen, allt från bringa och rostlock till rostbiff och fransyska. Vi bad därför Mattias ”Fredagskocken” Larsson ta fram recept på goda rätter på svenskt kött som du kan laga med mindre ädla detaljer.
Tärna köttet i 3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken.
Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta köttet. Bryn det i olja till fin färg.
Lägg över köttet i en kastrull och koka ur stekpannan med cirka 1 dl vatten. Häll stekskyn i tryck-kokaren så att 1/3 av köttet täcks. Tillsätt chili, lök, vitlök, tomatpuré, vinäger, kakao, farin, rosmarin och dillfrö.
Lägg på locket och koka upp tills du har ett medeltryck. Låt det koka i cirka 2 timmar tills köttet faller isär. Ta sedan av locket och låt det koka i ytterligare cirka 15 minuter tills den mesta vätskan kokat in i köttet. Smaka av med salt.
Finstrimla rödkålen och marinera den i vinägern, honungen och salt minst 30 minuter före servering.
Blanda ingredienserna till ingefärs- och koriandersmetanan.
Fyll bunsen med den kryddiga spetsbringan, rödkålsalladen och smetanan. Toppa gärna med en ordentlig nypa koriander.
Tips! Om du inte kör tryckkokare så behövs aningen mer vatten och du får räkna med cirka 6 timmars koktid i kastrull eller om du väljer att brässera i ugn.
Video
Mattias berättar om receptet till steam buns med kryddig spetsbringa
Vi rekommenderar
Inspiration
Mattias Larsson - Oädla detaljer
Sommarens torka i Sverige har lett till brist på bete och att många bönder har behövt skicka sina djur till slakt tidigare än beräknat. Det har gett ett överskott av svenskt kött. Vi behöver nu köpa mer svenskt kött, börja ta hand om hela djuren och se till att använda fler köttdetaljer i matlagningen, allt från bringa och rostlock till rostbiff och fransyska. Vi bad därför Mattias ”Fredagskocken” Larsson ta fram recept på goda rätter på svenskt kött som du kan laga med mindre ädla detaljer.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.