Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Stekt hokifilé med rosmarindoftande sötsurt äppelfläsk och pepparrotscrème

Recept skrivet av
Feldt's
Recept på panerad smörstekt Hoki, som är ett mycket bra alternativ till torsk. Inte minst miljömässigt eftersom Hoki-fisket på Nya Zeeland varit MSC-märkt sedan 2001.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1,2-1,5 kg hokifilé
  • Vetemjöl och ströbröd
  • 2 st ägg
  • Smör till stekning
  • 2 st kvistar färsk rosmarin
  • 1,25 kg rimmat fläsk (gärna i bit) eller varmrökt sidfläsk
  • 2 st rödlökar
  • 2-3 st äpplen (gärna sorten Aroma)
  • 1,5 st citron, saft och rivet skal
  • 3 msk honung
  • salt och peppar

Pepparrotscrème fraiche
  • 500 g lätt crème fraiche
  • 6 msk färsk riven pepparrot
  • 1,5 msk citronsaft
  • 1,5 st äpple (Aroma) skalad och fint rivet
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Blanda ihop alla ingredienser till pepparrotscrèmen. Använd gärna en elvisp, då blir crèmen luftigare.
  2. Tina fisken, salta och peppra och panera i mjöl, ägg och ströbröd.
  3. Stek rosmarin i 2-3 msk smör i en panna i 1-2 minuter. De ska inte bli bruna, bara torka till lite. Plocka upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper, spara det goda smöret så länge.
  4. Skär fläsket i mindre stavar. Lägg 1 msk av rosmarinsmöret i en panna, eventuellt en ny klick smör och bryn fläsket. Ta upp fläsket när det börjar bli knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper.
  5. Skala och skär löken i tunna klyftor. Kärna ur äpplet och skär även det i tunna klyftor med skalet kvar.
  6. Lägg ner rödlök och äppelklyftorna i pannan samt ev. lite av rosmarinsmöret och fräs detta utan att det tar mycket färg. Tillsätt citronsaft och honung, låt det puttra någon minut och tillsätt sedan det brynta fläsket, låt det bli varmt i röran igen. Peppra ordentligt och håll varmt.
  7. Stek fisken knaprig i rosmarinsmöret, salta och peppra. Lägg upp på tallrik eller fat.
  8. Skeda äppelröran över fisken, avsluta med rivet citronskal. Plocka över stekt rosmarin samt lite av det goda brynta smöret.
  9. Servera med pepparrotscrème fraiche, pressad potatis och en vitkålssallad.

Fler recept

Recept

Halstrad kummelfilé med hyvlade grönsaker, och musselbuljong

En fräsch fiskrätt som passar både till vardags och fest. Kummel är en fin och fast matfisk. Köttet är vitt och fisken passar utmärkt att både koka och steka.
Recept

Kräftrullar med picklad kålrabbi

Små härliga rullar som passar utmärkt till förrätt, men gör sig lika bra på en buffé eller som en liten tapasrätt. Fredagsmys från havet!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.