Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Stekt kycklinglår

Recept skrivet av
Svenska Kocklandslaget
Stekt kycklinglår med rostad och bakad persiljerot, blancherad kål och rostad vitlöksky. 

Ingredienser

Lagom åt: 4 personer

Kyckling
  • 600 g kycklinglår 
  • 2 st vitlöksklyftor  
  • Smör (stekning) 
  • Olja (stekning) 

Tillbehör

  • 1 st spetskål 
  • 8 st persiljerot 
  • 3 msk smör 

Kräm

  • 4 st persiljerot 
  • 2 dl grädde  
  • 1msk smör 
  • vinäger 
  • salt 

Sås

  • 4 dl kycklingfond 
  • 1 st lök 
  • 1 st vitlök 
  • 50 g socker 
  • 50 g vatten 
  • 50 g vinäger 
  • 4 kvistar timjan  

 

Inspiration

Ludwig Tjörnemos take away-tips

”Det finns så många klimatsmarta, praktiska och snyggt designade take away-förpackningar att välja mellan nu. Det viktigaste är att tänka på vilka råvaror och rätter som är tacksamma att jobba med för take away och vad som kan samsas i samma förpackning, säger Ludwig Tjörnemo, restaurang Etoile. 

Tillagning

  1. Stek kycklingen på skinnsidan tills den får fin färg. Vänd sedan och lägg i en klick smör och vitlöken. Ös kyckling med smöret och baka sedan klart den i ugnen på 100°C till en kärntemperatur på 68°C.
  2. Plocka ner kålen blad för blad. Blanchera kålen i saltat vattenoch lägg den sedan i isbad 
  3. Dela persiljeroten på längden och rosta den sedan i ugnen på 180°C med lite smör, tills den är mjuk och får fin färg. 
  4. Skala och skär ner persiljeroten i mindre bitar. Koka den sedan i grädde tills den blivit mjuk. Mixa till en slät kräm med lite smör och smaka av med salt och vinäger. Koka vatten och socker tillsammans med vitlöken till en gyllenbrun karamell. Slå på vinäger och hackad lök. Koka ihop i någon minut. Tillsätt därefter kycklingfonden och reducera tills två decilite återstår. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Koka vatten och socker tillsammans med vitlöken till en gyllenbrun karamell. Slå på vinäger och hackad lök. Koka ihop i någon minut. Tillsätt därefter kycklingfonden och reducera tills två decilite återstår. Smaka av med salt och peppar.  

Inspiration

Ludwig Tjörnemos take away-tips

”Det finns så många klimatsmarta, praktiska och snyggt designade take away-förpackningar att välja mellan nu. Det viktigaste är att tänka på vilka råvaror och rätter som är tacksamma att jobba med för take away och vad som kan samsas i samma förpackning, säger Ludwig Tjörnemo, restaurang Etoile. 

Köp ingredienserna från receptet

Kycklinglårfilé naturell 50-100g/2kg
610931, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Svensk Fågel
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Persiljerot
215954, SKAGS, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vitlök
363960, SABA
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
412858, MARTIN, Danmark
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.