Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Stekt och bakad sarvsadel med rostad rotselleri och kålrotskräm
Recept skrivet av
Ludwig Tjörnemo
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Krispig sarvsadel
1 kg sarvsadel med kappa
3 kvistar timjan
2 st vitlöksklyftor
3 st färska lagerblad
3 msk smör, osaltat
salt och svartpeppar
Rotselleri
1 st rotselleri
Kålrot
1-2 st kålrot (beroende på storlek)
2 dl pickelslag (1-2-3)
2 msk grönpeppar miso
2 msk smör
salt
champagnevinäger
Broccoli
15 st Bellaverde broccoli
Salt
Äppelcidersås
3 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
3 kvistar timjan
2 kvistar rosmarin
2 dl vitt vin
5 msk vitvinsvinäger
2 dl äppelcider
6 dl oxfond
Redning
2 msk maizena
1 msk vatten
Örtmajonnäs
1 st ägg
1 dl hackad persilja
1 dl gräslök
2 dl olja
salt
vinäger
Tillagning
Krispig sarvsadel
Snitta svålen lite, stek den sedan på hög värme tills den får fin färg.
Lägg i alla ingredienser och ös med smöret.
Baka i ugnen på 120° till en kärntemperatur på 58°. Låt vila.
Rotselleri
Baka rotsellerin hel med lite olja och salt i ungen på 200° i ca 1,5 timme eller tills den blivit mjuk (kärntepratup 98°).
Låt svalna, skala och bryt ner den i mindre bitar. Toppa med flingsalt.
Kålrot
Skiva en halv kålrot i tunna skivor och vacuumpacka den med varm pickelslag.
Koka resterande kålrot i saltat vatten och mixa sedan slät med grönpeppar mison och smör. Smaka upp med salt och vinäger
Broccoli
Dela broccolin på mitten och lägg i isvatten (helst över natten), blanchera sedan snabbt i saltat vatten.
Äppelcidersås
Skär ner lök och vitlök och fräs i en kastrull tills de blir mjuka. Lägg i timjan, rosmarin och peppar.
Häll på vinäger och låt koka i ca 3 min.
Tillsätt vitt vin och äppelcider och reducera 50%.
Häll på fonden och låt koka ca 10 min. Smaka upp med salt och ev mer vinäger. Red av med maizena.
Örtmajonnäs
Lägg allt i ett litermått eller en glasliknande behållare. Börja med ägget, salt och vinägern.
Toppa med oljan, gå i med stavmixen försiktigt. Mixa sakta uppåt så är majonnäsen klar på 10 sekunder. Smaka av med mer salt eller syra.
Fler recept av Ludwig Tjörnemo och Michael Andersson
Vi rekommenderar
Recept
Brässerat sarvlägg med kantareller, lingon och grönkål
Renlägg en modern twist på en klassisk tillagning som ger en djupare och rikare smak.
Vi rekommenderar
Recept
Tartar på Sarvinnanlår med confiterad äggula, bakad gulbeta och ostkräm
En tartar på sarvinnanlår - ger en elegant start på en måltid.
Vi rekommenderar
Recept
Mandelkaka med brynt smör och apelsin, myltade hjortron och punschgrädde
Smakerna av hjortron och mandel ger kakan en ljuvlig kombination av sötma och syrlighet.