Stekt odlad havskatt som serveras med blåmusselsås, fänkål och rotselleri.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
1,5 kg stekt havskatt (150 g/portion)
Rostad rotselleri
3 st rotselleri skalade, klyftade
salt
olivolja
Sjuden rotselleri
1 st rotselleri
Koklag
2 st citroner, juice
1 dl vitvinsvinäger
2 msk salt
7 dl vatten
1 msk strösocker
Blåmusselsås
2 nät blåmusslor (rensa bort de öppna och krossade)
4 st grovhackade bananschalottenlökar
7 dl vitt vin
4 klyftor vitlök (krossade)
1 grovskuren fänkål
5 dl vispgrädde
salt efter smak
Fänkålscrudité
2 fänkål (à ca 500 g)
45 g olivolja
1 msk finriven citronzest
3 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
Tillagning
Rostad rotselleri
Rosta i ugn på 180° tills de blir mjuka.
Bryt ner i mindre bitar innan servering.
Sjuden rotselleri
Skala och skiva rotsellerin på skärmaskin i 2 mm tjocklek.
Koklag
Sjud rotsellerin i lagen tills den är mjuk.
Blåmusselsås
Fräs fänkål, lök och vitlök tills det är genom skinligt. I med musslorna och häll på det vita vinet och sedan på med lock.
Sila av musslorna från vätskan när musslorna har öppnat sig, häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt grädden.
Koka såsen och smaksätt med salt efter preferens.
Fänkålscrudité
Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin.
Lägg i en bunke och blanda med olivolja, citronzest, citronjuice och salt.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.