Den stekta tofun blir så god med en krämig majonnäs med smak av chili och jäst bönpasta.
Ingredienser
Lagom åt: 14-16 personer (småportioner)
250 g fast tofu
1 tsk gochugaru (torkad chili)
svartpeppar
matolja att steka i
14-16 små salladsblad
1 rödlök
Såsen
2 dl majonnäs, gärna lågsalt eller egen
1 1/2 msk ssamjangpasta eller misopasta
½ tsk osötad yuzu-juice eller citron
Vi rekommenderar
Inspiration
Koreanskt med Jens Linder
Jens Linder är kock och matjournalist. Genom sina matartiklar och recept i Dagens Nyheter och Gourmet har han gjort sig känd och uppskattad i matsverige. Han arbetar som frilansande och framgångsrik matskribent, ett jobb som har tagit honom på resor över hela världen. Hans senaste kokbok handlar om mat från Korea.
Lägg salladsbladen i iskallt vatten. Skär tofun i avlånga bitar. Strö över gocharu och peppar. Finstrimla rödlöken.
Rör noga ihop majonnäs och ssamjang eller misopasta. Smaka av med yuzu eller citron.
Stek tofun i olja i en stekpanna på medelstark värme tills bitarna får gyllene färg.
Lägg upp bitarna på salladsbladen och toppa med lök och sås.
Servera på en gång.
Vi rekommenderar
Inspiration
Koreanskt med Jens Linder
Jens Linder är kock och matjournalist. Genom sina matartiklar och recept i Dagens Nyheter och Gourmet har han gjort sig känd och uppskattad i matsverige. Han arbetar som frilansande och framgångsrik matskribent, ett jobb som har tagit honom på resor över hela världen. Hans senaste kokbok handlar om mat från Korea.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.