Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Svamprisotto med långlagrad prästost och kotlettrad

Recept skrivet av
Scan
Scans kotlettrad sous vide är ett saftigt fläskkött som gör sig fint på kvälls­menyn för att kunna erbjuda lyxiga och välarbet­ade rätter till bra pris. Snabbt glaserad med höga ­smaker blir den ett ­perfekt ­komplement till en klassisk risotto – i svensk tappning förstås.
 
 

Ingredienser

Recept för 10 personer

  • 8–9 schalottenlökar – finhackade
  • 2 vitlöksklyftor – rivna
  • 9 dl arborioris
  • 6 dl vitt torrt vin
  • 3 l kalvbuljong
  • 1,3 kg svamp – tex. champinjoner och kantareller
  • 50 g smör
  • 6 dl 
  • riven långlagrad prästost (+ till servering)
  • Salt och svartpeppar

  • 1,5 kg kotlettrad sous vide
  • 1 dl flytande honung
  • 0,5 dl balsamico vinäger
  • 0,5 dl ljus soja
  • 3 vitlöksklyftor – rivna
  • 1 msk nymalen svartpeppar

  • Ruccola till servering

Från receptet

344853, SCAN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Blanda honung, balsamico, soja, vitlök samt salt och peppar. Marinera kotlettraden i blandningen och stek den i smör till fin färg. Köttet är redan perfekt tillagat och behöver bara bli varmt.
  2. Fräs på lök och vitlök på låg värme, de ska inte få färg. Tillsätt ris och fräs tills det är glansigt och genomskinligt. Tillsätt vin och låt det koka in i riset.
  3. Sätt under tiden på en gryta med buljongen som hela tiden ska hållas sjudande. Tillsätt varm buljong till riset under omrörning – ca 3 dl i taget och mindre mot slutet. Koka på mycket låg värme och rör om ofta så det inte bränner utan håller sig smidigt och krämigt. När riset är klart (efter ca 20 min) ska det fortfarande finnas en kärna kvar som ger lite tuggmotstånd.
  4. Stek svamp i smör och rör sedan ner den i riset ihop med ost och smör. Späd eventuellt ut med lite mer buljong. Risotton ska vara krämig och lös i konsistensen, inte stabbig o grötig.
  5. Skär riktigt tunna skivor av kotlettraden och servera med risotto, ruccola och lite extra stekt svamp och ost på toppen.
 

Kotlettrad

Benfri detalj med fin stekyta och lagom sälta. Det här är ett mycket prisvärt kött som passar extra bra att servera till många personer. Produkten är snabb att värma som hel eller uppskivad på bleck. Kotlettraden är gjord på svenskt Pigghamkött och finns både hel och färdigskivad.

Från receptet

344853, SCAN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Fläskfilé i savoykål med bacon- och calvadossås

En magisk rätt med otroligt mycket smaker som höjer den ­perfekta fläskfilén till nya höjder – umami från kål och lök, sälta och krisp från bacon och så den ljuvliga såsen med syra och sötma och toner av calvados! Lika vacker att servera upplagd på portionstallrikar som på sharing-fat.
Recept

Lunchmacka med rostbiff, karamelliserad lök och getost

Lunchmacka med perfekt rosa rostbiff, karamelliserad lök med ­balsamico och getost på lättstekt fluffig focaccia.
Recept

Fläskfilé tonnato på krispig vintersallad

Denna rätt är ett absolut genidrag av italienarna. Såsen blir krämig och smakrik och lyfter köttet på ett oväntat härligt sätt. Med krispig sallad till blir det en lunchrätt med wowfaktor.
 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.