Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Smakrik höstsoppa som får en härlig konsistens av getost och grädde. Kan serveras som förrätt till kött, eller på höstbuffébordet.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
- 1 kg blandsvamp, fryst
- 3 msk osaltat smör
- 8 vitlöksklyftor
- 2 dl rå lök
- 6 dl grönsaksbuljong, utspädd
- 2 krm vitpeppar
- 10 dl mjölk
- 2 dl matlagningsgrädde
- 400 g getostrulle 28 %
- 1 tsk salt
- socker
- 4 msk pressad citron
- 2 dl hackad gräslök
- ev. majsstärkelse
- 3–4 Värdshusknäcke
- 100 g smör normalsaltat
- 200 g grevèost
Produktfakta!
Fem delikata utvalda svampar i en förpackning. Alla omsorgsfullt skördade när svamparna är som bäst och snabbt nedfrusna för att bevara sin spänst och arom. Tack vare styckfrysningen är de lätta att hantera och passar utmärkt till stuvningar, grytor och soppor.
Färskfryst blandsvamp
Ostronskivling ~40 %
Nameko ~30 %
Shiitake ~20 %
Kantareller ~5 %
Karl Johan ~5 %
Tillagning
- Stek hälften av svampen med smör och ställ sedan åt sidan.
- Krossa 4 av vitlöksklyftorna och fräs tillsammans med löken i smör.
- Tillsätt grönsaksbuljongen och vitpeppar, låt koka ca 15 min.
- Vispa eller mixa sönder löken. Tillsätt den stekta svampen, mjölken och grädden. Låt koka några minuter.
- Smula ner getosten utan kanter och låt soppan koka tills den får en krämig konsistens.
- Mixa soppan med mixerstav.
- Smaksätt med salt, vitpeppar, lite socker och citron.
- Soppan kan redas med majsstärkelse utrört i vatten om så önskas.
- Stek resten av svampen i smör tillsammans med 4 krossade vitlöksklyftor.
- Smaksätt med salt, vitpeppar och gräslök.
- Fördela den stekta svampen i soppan före servering.
- Servera soppan med ekologiskt Värdshusknäcke, smör och grevéost.
Produktfakta!
Fem delikata utvalda svampar i en förpackning. Alla omsorgsfullt skördade när svamparna är som bäst och snabbt nedfrusna för att bevara sin spänst och arom. Tack vare styckfrysningen är de lätta att hantera och passar utmärkt till stuvningar, grytor och soppor.
Färskfryst blandsvamp
Ostronskivling ~40 %
Nameko ~30 %
Shiitake ~20 %
Kantareller ~5 %
Karl Johan ~5 %
Utvalda ingredienser från receptet
492538, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
379388, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
634824, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
547083, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
130229, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
537282, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
268250, MARTIN&SERVERA, Italien
{{jmfprisString}}/mlt
{{jmfPrisDeladString}}/mlt
719682, MARTIN&SERVERA, Nederländerna
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
297564, MARTIN&SERVERA, Tyskland
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
631796, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
132571, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg