Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Svart pasta med vongolemusslor

Recept skrivet av
Elisabeth Johansson
Vacker rätt med svart tagliatelle och vongolemusslor. Smaker av svart chili, vin, grädde och schalottenlök.

Ingredienser

Pasta

  • 800 g svart tagliatellepasta

Vongolemusslor

  • 2 kg vongolemusslor
  • 3 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 25 g smör
  • 2 msk olja
  • ½ l torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • flingsalt
  • färskmalen vitpeppar
  • ¼ svart, torkad chili (Nero)

Tillbehör

  • dill
  • citronklyftor
Inspiration

Mångsidig, smaksäker och kreativ!

Elisabeth Johansson är en etablerad och välkänd profil i restaurangvärlden. Hon började som konditor och kallskänka men är idag frilansande matkonsult, det passar henne perfekt!
Inspiration

Haka på trenden med Clean Eating

Att laga mat utan gluten och mjölkprodukter är lätt, fräscht och fantastiskt gott! Vi tog hjälp av Elisabeth Johansson och lät henne ge förslag på enkla och nyttiga rätter som både vuxna och barn gillar.

Tillagning

Vongolemusslor

  1. Tvätta musslorna och skölj dem väl. Rensa bort de som redan är öppna.
  2. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken fint.
  3. Smält smöret i en stor gryta. Tillsätt olja, schalottenlök och vitlök. Rör om.
  4. Häll i vinet och koka upp.
  5. Lägg i musslorna, rör om och sätt på lock. Låt sedan koka ca 3-5 minuter.
  6. Lyft upp musslorna (rensa bort de som inte öppnat sig). Lägg dem sedan i en kastrull eller bunke med lock så att de håller sig varma.
  7. Koka ihop spadet till hälften.
  8. Häll ner grädden i spadet och koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar.
  9. Smula ner chilin och lägg tillbaka musslorna.
  10. Vänd runt och koka upp allt i ca 30 sekunder. Vill du ha mer syra i så kan du droppa i lite pressad citron.

Pasta och servering

  1. Koka upp pastan enligt förpackningen och servera med musslorna.
  2. Garnera med dill och citronklyftor.

Inspiration

Mångsidig, smaksäker och kreativ!

Elisabeth Johansson är en etablerad och välkänd profil i restaurangvärlden. Hon började som konditor och kallskänka men är idag frilansande matkonsult, det passar henne perfekt!
Inspiration

Haka på trenden med Clean Eating

Att laga mat utan gluten och mjölkprodukter är lätt, fräscht och fantastiskt gott! Vi tog hjälp av Elisabeth Johansson och lät henne ge förslag på enkla och nyttiga rätter som både vuxna och barn gillar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.