Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt
På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.
Kör ned socker, ljus muscovado, svartavinbärspure, frön från vaniljstång samt äggula i en kastrull
Låt gå till 85º under vispning
Tillsätt gelatinblad, sila och kyl ned till ca 35 º
Vänd ner grädden och gjut upp, frys
Yuzucremeux
Kör ned samtliga ingredienser förutom vit choklad i en kastrull och låt gå till 85º under vispning
Tillsätt den vita chokladen
Häll upp i spritspåse och kyl
Svartvinbärsmarmelad
Koka upp samtliga ingredienser utom gelatinblad
Tillsätt gelatinbladet och gjut ut tunt på plastfilm
Låt marmeladen sätta sig och plasta sedan och kyl
Mandelkräm
Rosta mandeln och koka upp grädde och mjölk, gå ned med mandeln och låt dra 30 min
Sila av och blanda ihop med övriga ingredienser förutom gelatinbladet
Kör till 85º i en kastrull under vispning, gå ned med gelatinet
Häll upp i spritspåse och kyl
Mazarinkaka
Kör rumsvarmt smör med mandelmassa i maskin med vinge
Tillsätt ägg pö om pö
Gå ned med citronzest och vänd runt, spritsa upp i formar och baka på 165º i 10 min
Rostad mandel
Rosta mandeln i panna
Gör karamell av sockret i annan panna, vänd ner den rostade mandeln i karamellen, sprid ut på en silipatmatta
Kör till smulor i en mixer
Yuzuskum
Koka upp vatten och socker, tillsätt övriga ingredienser och mixa med stavmixer
Sila ned i en siphon, ladda med 1 patron, kyl
Timutpeppar
Rosta timutpeppar i panna och mixa sedan i en kvarn
Svartvinbärssorbet
Koka upp vatten, socker och glykos
Gå i med gelatinbladet och blanda ned puréerna
Kör smeten i en glassmaskin till -12
Yuzutapioka
Koka upp 150 g vatten och 100 g socker
Blanda med yuzun och ställ åt sidan
Koka grynen i vattnet tills de är genomskinliga, sila av och lägg dem i yuzuvätskan
Kyl över natt. Sila av
Vi rekommenderar
Inspiration
Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt
På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.