Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Taco på chimichurri-marinerad kycklinglårfilé med citron- och persiljekräm

Recept skrivet av
Hector Hernandez
En tacorätt på svenska råvaror med smaker och influenser från olika delar av världen. Rätten består av chimichurrimarinerad svensk Solbacka kycklinglårfilé, samt en färskostkräm baserad på kronärtskocka, citron och persilja. Som tillbehör serveras en syrad kålsallad på vitkål, rödkål och morötter.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Solbacka kycklinglårfilé
  • 500 gr Solbacka kycklinglårfilé
  • 20 gr chimichurri Santa Maria sauce & rub
  • 1 dl olivolja 
Tortilla
  • 10 st Soft tortilla Santa Maria
Kronärtskocka, citron-och persiljekräm
  • 300 gr kronärtskockshjärtan
  • 2 msk matolja
  • 2 msk citronsaft
  • 0,5 dl färsk persilja, hackad
  • 1 tsk chili flakes
  • 250 g Arla Pro Cream cheese Eko
  • salt och svartpeppar
Syrad kålsallad 
  • 100 g vitkål
  • 100 g rödkål
  • 100 g morötter 
  • 1 tsk Santa Maria Pickling spice mix

Tillagning

Solbacka kycklinglårfilé

  1. Blanda chimichurri kryddmix med olivolja och marinera kycklinglårfilén med chimichurrimixen.
  2. Marinera i cirka 1 timme och stek kycklinglårfilén till ca. 65 grader och låt vila runt 5 minuter.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg in i taco bröd.

Kronärtskocka, citron-och persiljekräm:

  1. Mixa kronärtskocka, olja, citronsaft, persilja och chili slätt.
  2. Vänd ihop med färskosten till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.

Syrad kålsallad 

  1. Skiva alla grönsaker med mandolin runt 3 mm.
  2. Marinera med pickling spice mix i cirka 30 minuter. 

Till servering:

  1. Sota tortillan i en riktig varm panna utan olja.
  2. Fyll med kronärtskockakräm, Solbacka Kycklinglårfilé och den syrade kålsalladen. 

Artiklar från receptet

298935, SANTA MARIA, Estland
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Färskost naturell 25% 1,5kg
384919, ARLA PRO, Danmark
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Utvalt med omsorg Play

Recept

Gnocchi med vita bönor, svamp, svensk gremolata och brynt smörskum

En italiensk-inspirerad vegetarisk rätt med svenska råvaror och säsong i fokus. Rätten består av nystekta kantareller, gnocchi på kulturspannmål, svenska vita bönor och gremolata på kallpressad rapsolja. Allt toppas med ett syrligt skum med brynt smör, riven svensk “pecorino”, och en varm och smakrik svampbuljong.
Recept

Grillad pluma med auberginekräm, brynt smörsås och sotade grönsaker

En sydeuropeisk inspirerad rätt med nordisk touch. Rätten innehåller svensk pluma, sotade grönsaker och auberginekräm på färskost. Serveras med brynt smörsås med nötiga toner.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.