Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Tartar på hjortinnerfilé

Recept skrivet av
Jimmi Eriksson
Tartar på hjortinnerfilé, jordärtskocka samt tryffelkräm och syltad kålrabbi fylld med ingefära.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1 kg hjortinnerfilé (putsad)
  • 15 st Jordärtskocka
  • 1 st Kålrabbi
  • 4 dl 123 lag
  • 1 st Citron
  • 3 msk (hackad) Gari
  • 1 dl Färskost
  • 1 l Viltfond, Knorr Professiona
  • 1 st Rödlök (skivad)
  • 3 klyftor Vitlök
  • 50 g Tryffel
  • 0,5 dl Grädde
  • 1 st Ägg
  • Rapsolja, sherryvinäger, salt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspiration

Jimmi Eriksson: Utveckling är min drivkraft

”Jag gillar att utmana mig själv. Min drivkraft är att utvecklas. Jag vill inte stå stilla, jag funderar ständigt på hur min matlagning kan bli ännu bättre”, säger Jimmi Eriksson, lagkapten för Svenska Kocklandslaget.

Tillagning

  1. Baka 7x skockor i ugn på 150° tills mjuka, dela ner och fritera på 160° när det ska serveras.
  2. Skiva resten av skockan tunn på mandolin, fritera hälften på 160° tills gyllene och salta lätt. Lägg resten i kastrull med 2dl 123 lag samt juice från citronen, ge ett uppkok och låt sedan svalna i lagen.
  3. Skiva kålrabbi tunt på skärmaskin, stansa och vacumförpacka med resterande 123 lag, låt stå i kyl 2h minst.
  4. Blanda färskost och gari, lägg ut kålrabbi och torka av. Klicka ut färskosten på skivorna och vik ihop.
  5. Bryn rödlök, vitlök, timjan tills gyllene. Häll i en skvätt vinäger och reducera, häll sedan i viltfond och reducera. Smaka av med salt och vinäger, red eventuellt.
  6. Värm upp grädde tillsammans med riven tryffel, häll upp i mixerkanna tillsammans med ett ägg. Mixa sedan en emulsion och häll i olja, smaka av med salt och vinäger.
  7. Hacka hjortinnerfilén och smaka av med lite olja och salt, bottna tallriken med tartar och bygg rätten med ovanstående plus örter.

Inspiration

Jimmi Eriksson: Utveckling är min drivkraft

”Jag gillar att utmana mig själv. Min drivkraft är att utvecklas. Jag vill inte stå stilla, jag funderar ständigt på hur min matlagning kan bli ännu bättre”, säger Jimmi Eriksson, lagkapten för Svenska Kocklandslaget.

Artiklar ur receptet

Dovhjortinnerfilé 1,5/6kg
578914, TVÄRSKOGSVILT, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Kronhjortinnerfilé 1,5/6kg
243550, TVÄRSKOGSVILT, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Kålrabbi
070730, Sverige
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.