Klassiska danska vallmobröd. Receptet räcker till 40 stycken bröd á 70 gram.
Ingredienser
Lagom åt: 40 bröd
1280 g manitoba cream
680 g vatten
140 g socker
60 g jäst
26 g salt
50 g hela söta maltkorn
800 g smör för kavling
Vi rekommenderar
Inspiration
Kalle Bengtsson bakar
Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.
Kör ihop alla ingredienser utom smöret till en smidig deg.
Platta ut smöret till en 3 cm hög fyrkant, lägg degen och smöret i kylen och vänta tills de har fått samma temperatur.
Kavla ut degen dubbelt så stor som smöret, vik in smöret i degen och kavla 2 x 4-slag och avsluta med ett 1 x 3-slag. Vila degen i kyl 20 minuter mellan varje slag.
Kavla ut hela degen. Skär 20 cm breda remsor, vik ihop remsorna som ett treslag, kubba 70 grams bitar.
Doppa den släta sidan mot en fuktig handduk och sen i vallmofrö.
Jäs i kyl över natten.
Baka i varmluftsugn på 200° i ca 15 minuter.
Vi rekommenderar
Inspiration
Kalle Bengtsson bakar
Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.