Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Texturer på rabarber med getmjölkcheesecake, fläderhonung och kakao waste crumble

Recept skrivet av
Ban Tell

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Pocherad rabarber
250 g rabarber
500 g vatten
250 g socker
35 g jordgubbspuré

Rabarber- jordgubbsslöja
280 g saft från pocherad rabarber
4 g agar agar

Fläderhonung
100 g honung
En handfull med fläder, helst färsk (torkad
fungerar också bra)

Havre & kakaowaste krisp
70 g bovetemjöl
30 g kakaoskal (mal till mjöl)
80 g glutenfria havregryn
70 g råsocker
2 g bakpulver
2 g kanel
110 g smör

Getost cheesecake
125 g getost
100 g färskost
60 g råsocker
1 st ägg
25 g grädde

Getost mousse
80 g getost
50 g färskost
25 g socker
80 g grädde
Vanilj eller citronzest

Tillagning

  1. Förbered alla recept en dag i förväg. Honungen måste ta smak i minst en vecka. Baka cheesecaken i en mindre storlek än chokladringen
  2. Förbered chokladdekorationerna minst en dag i förväg. Du behöver en ring och en platt, rund skiva.
  3. Forma rabarberremsorna till en korgflätning och skär dem i samma skivstorlek som chokladdekorationen. Använd chokladskivan som bas för rabarberskivan.
  4. Purea resten av strimlorna med lite av blötläggningssirapen för att göra en gelé/mjuk kompott.
  5. Placera din chokladring på tallriken. Placera den bakade cheesecaken i mitten, toppa med lite rabarbergelé och sedan kakao-waste smulor. Lägg rabarbertärningarna runt cheesecaken (innanför chokladringen). 

Pocherad rabarber
 
  1. Skär rabarbern i 20 cm bitar, skiva därefter varje bit i 1 cm tjocka tärningar.
    Skiva ett par rabarber i tunna remsor (1-1,5 mm) med mandolin.
  2. Sirap förberedelse – koka vatten, socker och jordgubbspuré.
  3. Lägg rabarbertärningarna i en vacuumpåse och häll över sirapen.
    Vacuumpacka och lägg påsen i kylen till dagen efter.

Rabarber- jordgubbsslöja
 
  1. Blanda ingredienserna och koka ihop (börja på medium värme).
    Koka i 2 minuter och häll sedan över bakplåtspapper, som ligger på en silipatmatta.
  2. Låt svalna till det har satt sig.
  3. Skär ut en cirkel som sedan läggs över efterrätten som en slöja.

Fläderhonung
  1. Lägg flädern i en glasburk.
  2. Värm honungen lätt och häll över flädern.
  3. Stäng burken och förvara den svalt i minst en vecka. (Ju längre honungen står desto mer smak får den.)

Havre & kakaowaste krisp
  1. Mixa alla ingredienser och smeta ut över bakplåtspapper.
  2. Baka i 170° till gyllenbrun.
  3. Kyl ner och mixa sedan med smält vit choklad och lite mer kakao-waste/kakaoskal.

Getost cheesecake
  1. Blanda ostarna med sockret.
  2. Gå in med äggen och därefter grädden.
  3. Baka i silikonformar (de ska vara mindre än chokladringen) i 110° till sidorna har satt sig, mittendelen ska fortfarande vara lite flytande.
  4. Kyl ner, därefter lägg i kylskåp eller frys till det är dags att användas.


Getost mousse
  1. Mixa alla ingredienser med stavmixern.
  2. Häll smeten i en gräddsifon. Ställ sedan sifonen i kylen i en timme.
  3. Ladda sifonen med en gaspatron, skaka väl.

Fler recept från Fotografiska

Recept

Vit sparris med fänkålskräm

Recept

Gröna ärtor med het, svart vitlöksdashi och rökta blåmusslor

Recept

Rabarber-Shrub

Frisk alkoholfri drink från drinklistan på Fotografiska.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.