En klassisk Tikka Masala som tagit ny form och görs här med kycklingköttbullar, perfekt till storkök. Toppa med Raita och servera med nybakat Naan bröd.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1 kg kycklingköttbullar, stekta
5 dl Valio laktosfri matgrädde alt. vispgrädde
50 g Valio laktosfritt smör, normalsaltat
3 tsk spiskummin, malen
2 tsk gurkmeja, malen
2 tsk chilipulver
2 tsk kanel
2 tsk koriander
2 msk ingefära, riven
100 g paprika, tärnad
50 g vitlök, pressad
300 g gul lök, hackad
1 kg tomat, krossad
2 tsk salt
4 krm svartpeppar, grovmalen
Raita
5 dl Valio laktosfri turkisk matyoghurt
80 g gurka, tärnad
2 tsk mynta, färsk, hackad
2 tsk salt
2 krm spiskummin
2 krm koriander, torkad
Tillagning
Tillaga kycklingköttbullar enligt anvisning.
Stek lök och paprika i smöret tills de är mjuka. Tillsätt vitlök, ingefära och övriga kryddor.
Häll i tomatkross, grädde, salt och svartpeppar. Låt koka på svag värme ca 10 minuter.
En krämig potatisgratäng som går hem i de flesta kök. Lätt att tillaga och kan enkelt varieras med olika kryddor och smaker - favorit är Skärgårdsgratäng.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.