Koka ihop lag på vatten, timjan, honung, salt och svartpepparkorn.
Tvätta kålroten. Svarva med en plansvarv och rulla ihop kålroten igen till en rulle. Doppa rullen i lagen som är kall. Fixera därefter kålrotsrullen med plastfilm.
Ånga i ugn på 95 grader till den är 92 grader i innertemperatur. Kyl ner.
Skiva sedan i cm tjocka skivor och stek med olja, smör, timjan och krydda med salt och svartpeppar.
Kålrotspuré
Skala och skär ner kålrot och morot i mindre bitar.
Koka mjuk i vatten och mixa sedan slät.
Smaka av med det brynta smöret och salt.
Picklad kålrot
Tvätta kålroten. Skiva därefter i tunna skivor på skärmaskin.
Blancha skivorna kort i saltat vatten.
Koka under tiden upp pickelslagen. Lägg i skivorna i lagen och låt svalna.
Ekskivling
Ansa ekskivlingen och stek i smör.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Tryffelvinegrette
Sjud den hackade schalottenlöken mjuk i olivoljan.
Smaka upp med tryffelhack, sherryvinäger och salt.
Vid servering
Topp med hyvlad färsk tryffel och persiljekrasse.
För den som inte vill ha en helt vegetarisk meny så kan denna rätt serveras med confiterad fläsksida.
Vi rekommenderar
Inspiration
Vegetarisk festmeny
Robert Hedman på systerbolaget Grönsakshallen Sorunda har skapat en vacker och smakrik vegetarisk festmeny med svenska råvaror i säsong.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.