Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Tiramisu och drinken Violette

Recept skrivet av
Kung Carls bakficka
Den italienska desserten tiramisu serveras här med signaturdrinken på Kung Carls bakficka: Violette. Det är en drink med violsmak, något helt nytt och fantastiskt gott. Drinken serveras i en gammeldags champagnekupa och passar perfekt till en söt munsbit.

Ingredienser

Tiramisu

  • 3,5 – 4 dl espresso
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 450 g mascarponeost
  • 1 dl marsalavin
  • 1 msk ljus/mörk rom
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g savoiardikex (italienska söta kex)
  • 3 msk kakao, av god kvalitet

Drink, Violette

  • 2 cl Bombay Gin
  • 2 cl Viol liquer
  • 1 cl Chambord
  • 3 cl Lime
  • 2 cl Sockerlag
  • En nypa citronsyra
Inspiration

Cocktails and sweets på Kung Carls bakficka

Tillagning

Tiramisu

  1. Koka espresso och låt kaffet svalna i en skål.
  2. Separera äggen utan att det kommer någon gula i äggvitan.
  3. Vispa äggulor fluffigt med hälften av strösockret.
  4. Rör mascarponeosten krämig och blanda den med äggulorna, tillsätt marsalavin och rom.
  5. Vispa grädden fluffig, vänd försiktigt samman med smeten.
  6. Vispa äggvitorna till ett skum med resterande strösocker och vänd försiktigt samman med smeten.
  7. Skeda ut lite i botten av kaffekoppar.
  8. Bryt ett savoardikex på mitten och doppa hastigt (ett i taget) i det kalla espressokaffet och lägg i koppen.
  9. Skeda över ett lager smet och pudra med kakao.
  10. Upprepa med ett till lager doppade kex, smet och kakao.

Inspiration

Cocktails and sweets på Kung Carls bakficka

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.