Den italienska desserten tiramisu serveras här med signaturdrinken på Kung Carls bakficka: Violette. Det är en drink med violsmak, något helt nytt och fantastiskt gott. Drinken serveras i en gammeldags champagnekupa och passar perfekt till en söt munsbit.
Ingredienser
Tiramisu
3,5 – 4 dl espresso
4 ägg
1 dl strösocker
450 g mascarponeost
1 dl marsalavin
1 msk ljus/mörk rom
2 dl vispgrädde
300 g savoiardikex (italienska söta kex)
3 msk kakao, av god kvalitet
Drink, Violette
2 cl Bombay Gin
2 cl Viol liquer
1 cl Chambord
3 cl Lime
2 cl Sockerlag
En nypa citronsyra
Vi rekommenderar
Inspiration
Cocktails and sweets på Kung Carls bakficka
Tillagning
Tiramisu
Koka espresso och låt kaffet svalna i en skål.
Separera äggen utan att det kommer någon gula i äggvitan.
Vispa äggulor fluffigt med hälften av strösockret.
Rör mascarponeosten krämig och blanda den med äggulorna, tillsätt marsalavin och rom.
Vispa grädden fluffig, vänd försiktigt samman med smeten.
Vispa äggvitorna till ett skum med resterande strösocker och vänd försiktigt samman med smeten.
Skeda ut lite i botten av kaffekoppar.
Bryt ett savoardikex på mitten och doppa hastigt (ett i taget) i det kalla espressokaffet och lägg i koppen.
Skeda över ett lager smet och pudra med kakao.
Upprepa med ett till lager doppade kex, smet och kakao.
Vi rekommenderar
Inspiration
Cocktails and sweets på Kung Carls bakficka
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.