Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Tofubiffar med björnbärssallad

Recept skrivet av
Karin Hermansson
Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.

Ingredienser

Lagom åt: 10 barnportioner

TOFUBIFFAR
  • 1 pkt tofu (400 g)
  • 1 kruka koriander
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st salladslök
  • ½ röd paprika
  • ½ röd chili
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 ½ dl kokosgrädde
  • grönsaksbuljong
  • 1 st lime (juice och zest)
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • ½ dl maizena
  • 3 dl panko
  • salt och svartpeppar

BJÖRNBÄRSSALLAD
  • 250 g sojabönor
  • 100 g ruccola
  • 1 näve björnbär
  • 1 dl torrostade solroskärnor
  • ½ picklad rödlök

Tillagning

  1. Riv tofu grovt. Hacka koriander, vitlök, salladslök, paprika, chili, ingefära och blanda samman med tofu.
  2. Tillsätt kokosgrädde, lime och buljong. Rör till en smet och tillsätt därefter kikärtsmjöl, maizena och panko. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rulla 30 bollar av smeten och lägg på en stekplåt eller en bricka. Strö lite panko på bollarna och platta till dem.
  4. Stek biffarna i lite olja i stekpanna eller tillaga i ugn på 175 graders värme i cirka 15 minuter.
  5. Blanda ingredienserna till salladen och smaksätt den med en enkel dressing på rapsolja, senap, citron och lite honung.
  6. Servera tofubiffarna tillsammans med björnbärssalladen, havreris eller matkorn och en dippsås med sweet chili, olja och vinäger.

Mer om Förskolekokboken

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.