Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Tomatsoppa med Pannoumikrutonger

Recept skrivet av
Skånemejerier
Färgsprakande och mustigt mättande.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
100 ml olivolja
150 g hackad gul lök
25 g hackad vitlök
75 g tomatpuré
2 kg krossade tomater av god kvalitet
1 l grönsaksbuljong
45 ml balsamicovinäger
3 st lagerblad
salt och peppar
 
100 ml olivolja
400 g Pannoumi, tärnad
 
500 g tunt hyvlade rotfrukter, t ex morot och palsternacka
100 ml rapsolja
50 ml vit vinäger

Tillagning

  1. Stek sakta lök och vitlök några minuter i olivolja, rör i tomatpuré och stek ytterligare några minuter under omrörning. 
  2. Slå i tomaterna, vinägern och buljongen, låt det sjuda sakta i 30 minuter (späd med vatten om soppan blir för tjock). 
  3. Smaka av med salt och peppar (balansera eventuellt syran med några nypor socker om den blir för syrlig.) 
  4. Lägg de hyvlade rotfrukterna i ett bleck och smaksätt dem med olivoljan, vinäger, salt och peppar. Låt dem marinera minst 30 minuter.  
  5. Stek osten gyllenbruna i rapsoljan på hög värme. 
  6. Servera soppan toppad med Pannoumi och rotfrukter.

Fler recept med Pannoumi och Gran Gusto

Recept

Pannoumi- och grönsakspasta

En enkel och supergod variant på Bolognese.
Recept

Pannoumibullar

Mumsiga vegobullar med klassiska tillbehör.
Recept

Salamimacka med Gran Gusto

Snabbfixad smårätt med mycket smak.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.