Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Torskburgare med fetakräm

Recept skrivet av
David Enmark (davidathome®) i samarbete med Tage Lindblom
Torskburgare med fetakräm, oliver, örtpesto och pinjenötter.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 10 st torskburgare
  • 10 st hamburgerbröd av god kvalitet
  • 300 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 3 st schalottenlökar
  • lite vetemjöl
  • friteringsolja
  • 3 st skivade tomater
  • 1 näve goda hackade urkärnade oliver
  • 10 tsk Örtpesto Basilika/Vitlök
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • ruccolasallad

Tillagning

  1. Blanda fetaost och olivolja (späd eventuellt med lite kallt vatten för bra konsistens).
  2. Skiva schalottenlöken tunt och vänd i vetemjöl. Fritera den sedan till fin färg. Önskar du så kan du byta ut denna mot köpt rostad lök.
  3. Skölj salladen och skiva löken.
  4. Stek torskburgaren i stekpanna (med smör för bästa resultat). Rosta eller grilla brödet.
  5. Fördela sallad och tomat och lägg på den nystekta torskburgaren.
  6. Klicka på fetaostkrämen och strö över friterad lök, oliver, basilikapesto och rostade pinjenötter.

Se också

Recept

Divyas Daal (Linsgryta)

I Indien har varje familj sitt unika recept på daal och här delar Divya med sig av hennes familjs recept. Man äter vanligtvis daal med ris men det är också gott tillsammans med quinoa eller hirs. Divya brukar dock bara ha lime, pumpakärnor och färsk koriander till sin daal.
Recept

Laxburgare med keso

Laxburgare med keso, äpple, purjolök och riven pepparrot.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.