Traditionell räkcocktail med handskalade räkor, avokado, cocktailtomater, sallad och gurka. Toppa med Rhode Island-sås och servera med toast som tillbehör.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
750 g Engelsviken handskalade räkor
2,5 st avokado
1,25 st gurka
200 g cocktailtomater
125 g sikrom eller löjrom
2,5 st hjärtsallad
dill, färsk, till garnering
citron, i skivor eller båtar, för garnering
rostat bröd, för servering
Dressing
2,5 dl majonnäs
2,5 dl gräddfil
5 msk chilisås
2,5 vitlöksklyftor, finhackade
2,5 tsk Worcestershire sås
2,5 msk konjak (kan hoppas över)
salt och malen peppar, eventuellt cayennepeppar, citron
Tillagning
Börja med dressingen. Blanda alla ingredienser i en skål och rör försiktigt. Smaksätt med några droppar citronsaft, salt och peppar.
Ta bort gurkans kärnhus och skär i små tärningar.
Dela tomaterna, blanda räkor, gurkkuber, tomater, avokado och ungefär hälften av öringsromen (ev. löjrom). Skär hälften av salladen i strimlor.
Servera räkblandningen i en kombination av strimlad sallad och salladsblad i ett passande glas. Garnera med några räkor, tunna avokadoskivor och resten av romen ovanpå. Serveras med toast som tillbehör.
Fler recept
Vi rekommenderar
Recept
Thailändsk Tom yum-soppa
Värmande soppa full av smak tack vare ingefära, chili och räkor. Toppa med koriander och vårlök.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.