Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Tryffelburgare

Recept skrivet av
Orkla
En saftig vegansk burgare på hamburgerbröd tillsammans med krämig tryffelmajonnäs, karamelliserad lök, smält vego-ost och några färska jalapeño på toppen.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 10 st  Naturli’ Burger 150 g
  • 10 st Hamburgerbröd, valfri sort

Silverlök
  • 150 g Silverlök
  • 20 g Olja
  • 20 g Socker
  • 10 g Vitvinsvinäger
  • 10 g Salt
  • 5 g Svartpeppar
  • 40 g Smör, gärna veganskt

Burgartillbehör
  • 450 g Vegansk majonnäs smaksatt med tryffelolja
  • 300 g Isbergssallad
  • 80 g Färsk jalapeño
  • 120 g Vegansk ost

Tillagning

  1. Tillaga burgaren enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skiva silverlöken i 5 mm ringar, stek löken i oljan på medeltemperatur i ca 15 min.
  3. Tillsätt socker och vitvinsvinäger, låt puttra i 10 min. Smaka av med smör, salt och svartpeppar. 
  4. Blanda den veganska majonnäsen med några droppar tryffelolja efter eget tycke och smak.
  5. Montera burgaren med Tryffelmajonnäs i botten, sallad och jalapeño, därefter burgare med osten och fortsätt med den karamelliserade löken.

Inspireras av fler recept

Recept

Schnitzel med grönärtscréme, kapris och ansjovis

En smakfull schnitzelrätt som du enkelt kan servera till dina gäster som önskar äta vegetariskt.
Recept

Salta belgiska våfflor

Salta eller matiga våfflor, görs gärna med lite riven ost i smeten. Med Ekströms frasvåffelmix gräddar du enkelt den lyxiga och maffiga belgiska matvåfflan.
Recept

Söta belgiska våfflor

Med Ekströms frasvåffelmix gräddar du enkelt den lyxiga och maffiga belgiska våfflan – en omtyckt dessert av många. Färdiggräddade våfflor kan penslas med något sött, exempelvis Ekströms Aprikoskompott.
Inspiration

Så serverar du vintermenyn enkelt

Det ska gå snabbt, vara enkelt och gott, samtidigt som du kanske inte vet när ruschen kommer eller har möjlighet att ha den personalstyrka som du är van vid. Det kan vara utmanande i tider som denna att erbjuda en varierad meny till matgästerna, men det går att tänka enkelt. Orkla tipsar om att ha färre rätter på menyn, erbjuda kött eller vegoalternativ med samma tillbehör, och variera tillbehören från dag till kväll.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.