Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ugnsbakad bröstfile med bakade betor

Recept skrivet av
Guldfågeln
Bakad kyckling, betor och lök på samma plåt som serveras med ett krämigt och fluffigt smör, vispat med citron och fänkålsfrön. Det vispade smöret håller sig krämigt så länge det förvaras i rumstempereratur.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 10 st Solbacka kycklingbröstfilé
  • 2.5 kg Blandade betor
  • 7.5 st Rödlök
  • 2.5 Kruka färsk timjan
  • 2.5 msk Honung
  • 5 tsk Citronsaft
  • 125 g Rostad hackad mandel
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja + 1 msk smör
  • 2.5 st Vitlöksklyfta
  • 250 g Kylskåpskallt smör
  • 2.5 tsk Mortlade fänkålsfrön
  • 2.5 st Citron, rivet skal + 1 tsk citronsaft
  • Flingsalt

Tillagning

  1. Värm ugnen till 150°C. Skala och skär betor och rödlök i tunna klyftor. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olivolja, honung och citronsaft. Krydda med salt och peppar och ca 1 msk finhackad färsk timjan.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar runt om. Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja och strimlad vitlök. Bryn kycklingen på hög värme i några minuter runt om tills kycklingen fått fin färg. Ös under stekningen med fettet från stekpannan med hjälp av en sked.
  3. Lägg kycklingen ovanpå betor och lök och ställ i mitten av ugnen. Låt steka tills kycklingen har en innertemperatur på ca 72°C. Ta ut kycklingen och låt den vila medan betorna och löken rostas mjuka.
  4. Nu är det dags att vispa smöret. Smält 1/3 av smöret i en kastrull tills det börjar bli gyllenbrunt och lukta nötigt. Ta bort smöret från värmen och vispa ner resten av det kalla smöret skuret i små kuber. Vispa till ett vitt och fluffigt smör. Rör ner fänkål, skal och saft av citron och smaka av med flingsalt. Låt stå i rumstempereratur.
  5. Skär upp kycklingen i grova skivor och servera med vispat smör, hackad mandel samt betorna och löken som du försiktigt vänder samman med hackad timjan.

Artiklar från receptet

100786
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Guldfågeln

Recept

Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs

När man kokar kycklingbenen blir inte bara köttet mört, benen släpper också ifrån sig härliga smaker till grytan. Som i denna smakrika gröna curry där smakgrunden är grön currypasta. Gör egen eller köp färdig och anpassa mängden efter hur stark du önskar att curryn ska vara.
Recept

Parmesan- och pankopanerad kyckling

Saftig och krispig kycklinglårfilé. Som en flirt med medelhavet serverad med en ljummen tomatsallad, enkelt och avskalat. Servera rätten som en lättare lunch tillsammans med ett gott bröd, risonisallad eller en risotto. Passar också att serveras med en färsk pasta för en matigare måltid.
Recept

Solbackakyckling potroast

En riktig söndagsmiddag där allt tillreds i en gryta i ugnen och blir magi tillsammans med ett bacon- och druvfräs som kycklingen toppas med. Genom att rimma hela kycklingen säkrar man upp så att allt kött på kycklingen får ordentligt med smak och sälta. Kräver inte särskilt mycket arbetskraft, men gör stor skillnad.
Inspiration

Långsamtväxande kyckling från Guldfågeln

Solbackakycklingen från Guldfågeln föds upp på utvalda sydsvenska gårdar med gott om plats, där den får 100 procent sojafritt foder och växer upp under en längre tid. Det ger ett mindre klimatavtryck och en mognare smak. Inspireras av recept på kycklingen till din höst- och vintermeny.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.