Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Riktigt spännande att laborera med syra i glass. Resultatet blir en vaniljglass med ovanligt hög syrlighet som passar helt makalöst bra till chokladsåsens fylliga, lite tunga smak.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
- 2 vaniljstänger
- 80 g glykos
- 700 g Arla® mjölk
- 240 g äggulor
- 180 g strösocker
- 300 g Arla Köket® syrad grädde
Tips! Servera med chokladsås och krossade maränger
Tillagning
- Lägg urskrapade vaniljfrön och stänger i en kastrull. Tillsätt glykos och mjölk. Koka upp och dra från värmen, låt svalna något.
- Vispa äggulor och socker pösigt. Rör ner i mjölken och sjud under konstant vispning till 85°. Häll över i en bunke och låt svalna.
- Rör ner den syrade grädden. Låt gärna smeten stå kallt över natten.
- Kör i glassmaskin till krämig konsistens.
Tips! Servera med chokladsås och krossade maränger