Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vaniljglass

Recept skrivet av
Arla Foods
Riktigt spännande att laborera med syra i glass. Resultatet blir en vaniljglass med ovanligt hög syrlighet som passar helt makalöst bra till chokladsåsens fylliga, lite tunga smak.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 2 vaniljstänger
  • 80 g glykos
  • 700 g Arla® mjölk
  • 240 g äggulor
  • 180 g strösocker
  • 300 g Arla Köket® syrad grädde
Tips! Servera med chokladsås och krossade maränger

Tillagning

  1. Lägg urskrapade vaniljfrön och stänger i en kastrull. Tillsätt glykos och mjölk. Koka upp och dra från värmen, låt svalna något.
  2. Vispa äggulor och socker pösigt. Rör ner i mjölken och sjud under konstant vispning till 85°. Häll över i en bunke och låt svalna.
  3. Rör ner den syrade grädden. Låt gärna smeten stå kallt över natten.
  4. Kör i glassmaskin till krämig konsistens.

Tips! Servera med chokladsås och krossade maränger

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.