Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vaniljmousse med körsbärsbavaroise, spritade körsbär, mandelkaka och kaffesmulor

Recept skrivet av
Kalle Bengtsson
Dekorativt blickfång med fluffigt lena smaker och harmonisk syra i sällskap av romindränkta körsbär och smuligt krisp med kaffesmak. Vill du utmana dig själv glaserar du kulan med körsbärsbavaroise, annars struntar du i glazen.

Ingredienser

Portioner: 25

Vaniljmousse:
  • 100 g äggula
  • 200 g strösocker
  • 70 g vatten
  • 1 vaniljstång, frön
  • 600 g Arla Köket Kesella® kvarg 10%
  • 6 g gelatinblad, blötlagda
  • 640 g Arla® vispgrädde

Körsbärsbavaroise:
  1. 200 g körsbärspuré
  2. 70 g strösocker
  3. 60 g äggula
  4. 6 g gelatinblad, blötlagda
  5. 200 g Arla® vispgrädde

Körsbärsglaze:
  • 96 g körsbärsjuice
  • 192 g strösocker
  • 96 g körsbärsjuice
  • 168 g Arla® vispgrädde
  • 11 g majsstärkelse
  • 7 g gelatinblad, blötlagda

Spritade körsbär:
  • 80 g körsbärspuré
  • 10 g strösocker
  • 10 g citronsaft
  • 100 g frysta urkärnade körsbär
  • mörk rom efter smak

Mandelkaka:
  • 300 g mandelmassa
  • 150 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat
  • 150 g ägg
  • 2 citroner, finrivet skal

Kaffesmulor:
  • 60 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat
  • 70 g vetemjöl
  • 60 g strösocker
  • 20 g mörkt muscovadosocker
  • 20 g kaffebönor, malda
  • 4 g kakao
  • 2 g salt

Dekor:
färska körsbär, minimaränger med körsbärspulver, grön oxalis, bladguld

Tillagning

Körsbär:

  1. Koka upp puré, socker och citronsaft. 
  2. Häll den varma lagen på de frysta körsbären. 
  3. Smaka av med rom och låt dra över natten.

Mandelkaka:

  1. Lägg mandelmassan i maskin med vinge. Montera ner smöret i mandelmassan. Tillsätt ägg lite i taget och citronskal. 
  2. Stryk ut 1,5 cm tjockt i en form med bakplåtspapper. 
  3. Baka av i ugn på 180° ca 15 min. Låt svalna. 
  4. Stansa ut små rundlar, ca 1 cm i diameter. 

Kaffesmulor:

  1. Blanda allt i maskin med vinge och strö ut på plåt med bakplåtspapper. 
  2. Baka av i ugn på 160° ca 15 min.

Montering:

  1. Lägg de glaserade körsbärsbavaroiserna på vaniljmoussen i glasen. 
  2. Dekorera runt om med spritade körsbär, mandelkaka, kaffesmulor, delade färska körsbär, minimaräng, oxalis och bladguld.

Från receptet

Kesella 10% 2kg
273508, ARLA KÖKET, Tyskland
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Smör normalsaltat 82% 1kg
631309, SVENSKT SMÖR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
528240, ARLA, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.