Ölbräserad högrev serverad med friterad silverlök, persilja, inlagd gurka, karamelliserad lök samt öl och buljongkokt potatisbrunoise.
Ingredienser
2 kg högrev
30 g smörkoncentrat
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor hackade
1 dl socker
1 dl champagnevinäger
5 dl ljus lager
5 dl kalvfond
Buljongkokt potatisbrunoise
10 st bakpotatisar
Spadet från köttet
2 dl vatten
Friterad silverlök
2 st purjolök
4 st silverlökar
1 dl rapsolja
1dl socker
0,5 dl champagnevinäger
salt, socker och svartpeppar
Inlagd gurka
1 st gurka
1 dl ättika
2 dl socker
2 dl vatten
Vi rekommenderar
Inspiration
Smakrika och hållbara vintergrytor
Tim, Jens och Fredrik är tre erfarna kockar som sadlat om. Tim och Fredrik jobbar i Martin & Serveras säljkår och Jens, tidigare distriktsansvarig säljare, är numera General Manager för de svenska Kocklandslagen. Vi bad dem ta fram två recept var på goda rätter som du kan laga utan att det kostar allt för mycket. Recepten skulle även kreeras utifrån ett hållbarhetsperspektiv och med möjlighet att byta ut ingredienser till mindre ädla detaljer.
Börja med att dela högreven i två jämnstora bitar, krydda rikligt med salt och peppar.
Bryn köttet i koncentrerat smör tills det har fått en bra yta på alla sidor.
Skala och skiva löken, fräs den mjuk tillsammans med vitlök.
Tillsätt socker och låt detta karamellisera sig.
Tillsätt vinäger, öl och kalvfond. Låt detta reducera ner till att ca 7 dl återstår.
Smaka av.
Lägg köttet i tillsammans med den avsvalnade lagen i vacuumpåsar, förslut dem och baka sedan köttet i ugn på 75º i ca 12-14 timmar.
Vid servering
Ta ur köttet ur vacuumpåsarna och spara spadet till att koka potatisen i.
Skär köttet i önskade bitar, bryn dessa runt om och värm i lite av spadet.
Buljongkokt potatisbrunoise
Skala och tärna potatisen i brunoise, eller önskad storlek.
Koka sedan potatisen i spadet som blev av bakningen av köttet. Späd eventuellt med öl, fond och vatten.
Smaka av buljongpotatisen med salt, peppar och hackad kruspersilja.
Friterad silverlök
Dela purjolökarna i 10 bitar, lägg dem i ett bläck, krydda med salt och svartpeppar, tillsätt olja och vinäger och baka i ugn 150º i ca 20 minuter.
Skala två av silverlökarna, skiva ringar, tryck ur dessa ur varandra och panera dessa med maizena, äggvita och panko.
Skär de två andra silverlökarna i båtar, karamellisera sockret tillsätt löken och vinäger och koka tills sockret löst sig.
Vid servering
Fritera lökringarna gyllenbruna, skär purjolöken i stubbar och värm.
Värm den karamelliserade löken.
Inlagd gurka
Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna.
Skiva gurkan i ca 2 mm tjocka skivor och lägg ner dessa i ättikslagen.
Vi rekommenderar
Inspiration
Smakrika och hållbara vintergrytor
Tim, Jens och Fredrik är tre erfarna kockar som sadlat om. Tim och Fredrik jobbar i Martin & Serveras säljkår och Jens, tidigare distriktsansvarig säljare, är numera General Manager för de svenska Kocklandslagen. Vi bad dem ta fram två recept var på goda rätter som du kan laga utan att det kostar allt för mycket. Recepten skulle även kreeras utifrån ett hållbarhetsperspektiv och med möjlighet att byta ut ingredienser till mindre ädla detaljer.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.